Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ιγκλέσιας: “Τεράστιο το μάθημα δημοκρατίας έδωσε ο Τσίπρας”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τεράστιο μάθημα δημοκρατίας από την Ελλάδα που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο ο επικεφαλής των Podemos («Μπορούμε»), Πάμπλο Ιγκλέσιας, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» λίγες ημέρες μόνον πριν από τις γενικές εκλογές στην Ισπανία, στις 20 Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς ο Ιγκλέσιας αν οι δεσμοί του με τον Τσίπρα έπληξαν τους Podemos, απέφυγε να απαντήσει και αρκέστηκε να πει ότι «στην Ελλάδα είδαμε ότι η πρόοδος μερικές φορές πρέπει να έρθει πιο αργά απ’ ό,τι θα ήθελε κανείς και παράλληλα, είδαμε ένα τεράστιο μάθημα δημοκρατίας».

Ο επικεφαλής των Podemos, μάλιστα, ρωτήθηκε αν τον Ιανουάριο θα πάει στο ισπανικό κοινοβούλιο φορώντας γραβάτα, για να απαντήσει ότι δεν έχει αποφασίσει και ότι έχει φορέσει πολλές φορές γραβάτα και σίγουρα θα φόραγε για μια ακόμη φορά.

«Κάποιες φορές θα πηγαίνω με γραβάτα και άλλες όχι. Νομίζω ότι δεν πρέπει να δραματοποιούμε αυτά τα στοιχεία», σημείωσε.

Στα σοβαρά θέματα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη στις εκλογές της 20ης Δεκεμβρίου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι την 21η Δεκεμβρίου το Podemos θα πρέπει να ασχοληθεί με τον σχηματισμό κυβέρνησης και τη διακυβέρνηση της Ισπανίας.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι Podemos έχουν μετατραπεί σε μια ώριμη πολιτική δύναμη, που πηγάζει από τον κόσμο και σιγά σιγά μετατρέπεται σε μια πολιτική δύναμη που μπορεί να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες.

Ερωτηθείς αν η προεκλογική εκστρατεία του κόμματος ενισχύει το Λαϊκό Κόμμα του πρωθυπουργού Rajoy, τόνισε «το ακριβώς αντίθετο. Η ανησυχία του Rajoy είναι η αλλαγή. Δικός μας στόχος είναι να αποτελέσουμε μια εναλλακτική του Λαϊκού Κόμματος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ισπανία: Τα αμαρτωλά «Καθαρά Χέρια» που κατηγορούν τη σύζυγο του Σάντσεθ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...