Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βορίδης: Δεν αλλάζουμε πολιτική άρα δεν θα συγκυβερνήσουμε!

Βορίδης: Δεν αλλάζουμε πολιτική άρα δεν θα συγκυβερνήσουμε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ (μην αντιλαμβανόμενος προφανώς το πνεύμα του Μανώλη Γλέζου) επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι θα είναι ευπρόσδεκτη η στήριξη του υπάρχοντος κυβερνητικού σχήματος από πολιτικές δυνάμεις που θα στηρίξουν την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Δεν είναι υπερβολικό να απαιτούμε από τη Δεξιά να προσεγγίσει την Αριστερά και από την Αριστερά τη Δεξιά; Σε ποια βάση; Έχουμε μπροστά μας δύο διαφορετικά μοντέλα. Δεν είναι ότι έχουμε από τη μία πλευρά μια σοσιαλδημοκρατία, η οποία έχει κάνει βασικές παραδοχές, και από την άλλη μια Κεντροδεξιά που έχει κάνει επίσης βασικές παραδοχές και θα μπορούσαν να συγκλίνουν σε ένα πράγμα, όπως και συνέβη. Γιατί συγκυβέρνηση έχουμε σήμερα, με ένα πατριωτικό, φιλελεύθερο κόμμα από τη μία και ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα από την άλλη. Τι να βάλουμε; Τι να κάνουμε, δηλαδή; Να συνεργαστούμε με ανθρώπους που θα ακυρώσουν τις ιδιωτικοποιήσεις και θέλουν να κρατικοποιήσουν όλες τις τράπεζες; Με ανθρώπους που οι 48 θέλουν να μην πάνε στο ευρώ και οι 52 όχι;», δήλωσε ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM.

Και πρόσθεσε: «Αλλεπάλληλες εκλογές, δεν το ξέρω αν θα έχουμε. Γιατί δεν θα ξέρουμε τους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς και δεν είναι υποχρεωτικό αυτό. Αλλά επειδή βάλατε στη συζήτηση και την έρευνα της JP Morgan και δεν ξέρω πόσο βάση έχουν αυτές οι προβλέψεις και εγώ είμαι πολύ επιφυλακτικός, εν πάση περιπτώσει θα μπορούσε να υπάρχει μια κυβέρνηση και έτσι με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και δεν νομίζω ότι θα περιλαμβάνει τη ΝΔ στο κυβερνητικό σχήμα. Θα μπορούσε να πάει η ΔΗΜΑΡ με το ΠΑΣΟΚ π.χ. (με τον ΣΥΡΙΖΑ). Λέω εγώ τώρα, γιατί συζητάμε για μια Βουλή που δεν την ξέρουμε και υποτίθεται ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα, που δεν το βλέπω εγώ. Αλλά να πηγαίνουμε τώρα για να βγάλουμε ότι υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, εγώ το βλέπω αδύνατο».

«Η ΝΔ έχει συγκεκριμένο αριθμό εδρών, όπως και το ΠΑΣΟΚ. Τι λύση άλλη να υπάρξει; Ποια σενάρια; Εάν εννοούμε ότι θα έχουμε μια κυβέρνηση, στην οποία δεν θα είναι πρωθυπουργός ο Αντ. Σαμαράς, να μην το σκέφτεται κανείς. Ο ελληνικός λαός έχει επιλέξει τον πρωθυπουργό του μέσα από τις επιλογές κομμάτων που έκανε και τους εκλογικούς συσχετισμούς. Εάν εννοείτε να διευρυνθεί η κυβερνητική πλειοψηφία, ευχαρίστως. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση. Να προστεθούν, δηλαδή, πολιτικές δυνάμεις που θα στηρίξουν την κυβερνητική πλειοψηφία που είναι αυτή τη στιγμή στη Βουλή. Αν, όμως, εννοείτε ότι θα αλλάξει το πρόσωπο του πρωθυπουργού, το θεωρώ τελείως αδιανόητο να γίνει αυτό», επεσήμανε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...