Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ραχόι, ο καλύτερος σύμμαχος του Τσίπρα

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Βιάστηκαν να πανηγυρίσουν κάποιοι για την λεγόμενη “ήττα” του Podemos την ώρα που ο δεξιός Ισπανός πρωθυπουργός γίνεται ο …καλύτερος “πρέσβης” της πολιτικής του Αλέξη Τσίπρα.

Το Podemos στην πραγματικότητα είναι ο μόνος νικητής στην Ισπανία καθώς ο δικομματισμός κατέρρευσε μετά από 40 χρόνια μεταπολίτευσης (βίοι παράλληλοι;), ο Πάμπλο Ιγκλέσιας γίνεται ρυθμιστής των εξελίξεων ενώ η σταθερότητα πήγε περίπατο οριστικά καθώς ακόμη και αν σχηματιστεί κυβέρνηση η πιθανότητα να πέσει σύντομα και να οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές είναι μεγάλη, καθώς οι Ισπανοί σοσιαλιστές βλέπουν πως αν συμπλεύσουν με τον Ραχόι, απλά θα πεθάνουν πολιτικά.

Με αυτό τον τρόπο στο δύσκολο τοπίο των εξελίξεων στην Ελλάδα, ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει να σχηματίζεται η πολυπόθητη συμμαχία του νότου με την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία αλλά και τη Γαλλία να μπαίνει στο κάδρο.

Ο Ρέντσι παραδείγματος χάριν της τράβηξε το αυτί της Γερμανίδας Καγκελαρίου στη Σύνοδο, κάτι που κανείς δεν περίμενε και ενδεχομένως να σημαίνει πάρα πολλά για τη συνέχεια στην Ιταλία.

Το καλύτερο που έχει να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας συνεπώς είναι να αφήσει τους “μεταρρυθμιστές” να συνεχίσουν στο δρόμο προς τον τοίχο. Ο Ραχόι είναι ο καλύτερος προς τούτο. Οι πολίτες των παραπάνω χωρών αλλά και άλλων, έχουν ήδη απορρίψει τις αδιέξοδες πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται από το Βερολίνο.

Ίσως αν ο πρωθυπουργός είχε επιλέξει την στήριξη στην εκλογή του Σταύρου Δήμα στην Προεδρία της Δημοκρατίας, πολλά να ήταν διαφορετικά καθώς ο Σαμαράς θα είχε πιστωθεί την συνεχιζόμενη ύφεση από τις πολικές της τρόικας. Αλλά η πολιτική δε γίνεται με υποθέσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την επιλογή του.

Σε κάθε περίπτωση ο Ραχόι είναι ο άνθρωπος που ενδέχεται να φέρει την Ευρώπη… στα λόγια του Τσίπρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάπυρος Ερκολάνο: Ο Πλάτων πριν πεθάνει «είχε υψηλό πυρετό και τον ενοχλούσε η μουσική που έπαιζαν»

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ισπανία: Τα αμαρτωλά «Καθαρά Χέρια» που κατηγορούν τη σύζυγο του Σάντσεθ

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Ισπανία: Ο Σάντσεθ σκέφτεται να παραιτηθεί – Ποιος είναι ο λόγος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...