ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Η Ελλάδα χρειάζεται ξένες επενδύσεις για να ανακάμψει

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ανάγκη, μαζί με τις διαρθρωτικές αλλαγές που απαιτούνται να υπάρξουν πολιτικές που θα οικοδομούν ξανά το κοινωνικό κράτος που επλήγη τα τελευταία χρόνια από τη δημοσιονομική προσαρμογή, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο πάνελ στο Νταβός.

«Η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει τεράστιες προσπάθειες να πετύχει μία πρωτοφανή δημοσιονομική προσαρμογή. Όμως, αυτή η προσαρμογή ήταν δυστυχώς μονόπλευρη για κάποιες κοινωνικές κατηγορίες, για κάποιες κοινωνικές ομάδες που έχουν σηκώσει όλο το βάρος» σημείωσε ο κ. Τσίπρας και τόνισε: «Αυτή η προσαρμογή είχε ως αποτέλεσμα να μειώσουμε τα ελλείμματα, αλλά, ταυτόχρονα, να απολέσουμε περίπου 25%του ΑΕΠ, είχαμε μία τρομακτική αποανάπτυξη και ταυτόχρονα μία τρομακτική διόγκωση της ανεργίας, όπου από το 7% το 2008 που είχαμε περίπου ίδια ανεργία με τη Γερμανία, τώρα έχουμε πάει στο 25%, ενώ η Γερμανία έχει πάει στο 4,5%».

«Η Ελλάδα χρειάζεται, λοιπόν, σημαντικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και χρειάζεται όλοι να καταλάβουμε ότι εκτός από ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς, πρέπει να έχουμε και ανάπτυξη. Και για να έχουμε ανάπτυξη χρειάζονται ευρωπαϊκές επενδύσεις και ιδιωτικές επενδύσεις. Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ώστε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο καταπολέμησης της γραφειοκρατίας, της διαφθοράς, εκσυγχρονισμού της δημόσιας διοίκησης, κίνητρα για επενδύσεις και ταυτόχρονα, όμως, και πολιτικές που θα ξαναχτίζουν σιγά-σιγά και το κοινωνικό κράτος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Αλ. Τσίπρας έριξε το γάντι στον Μητσοτάκη: Συκοφάντη! Μίλα με «ονόματα και διευθύνσεις τώρα»

Αλ. Τσίπρας: «Η χώρα βουλιάζει στη διαφθορά με αρχιερέα της διαφθοράς τον κύριο Μητσοτάκη»

Ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε ανένδοτο σε παράσιτα, αιμοπότες και ακρίδες: «Δεσμεύομαι ότι αυτοί που τσαλαπάτησαν το κράτος δικαίου και τη Δικαιοσύνη θα λογοδοτήσουν»

Αλέξης Τσίπρας για 28η Οκτωβρίου: «ΟΧΙ! Ποτέ στην ιστορία μια τόσο μικρή λέξη δεν έδειξε την τόσο μεγάλη θέληση ενός λαού για ελευθερία»

Αλέξης Τσίπρας: Παρέδωσα στον Μητσοτάκη μία χώρα με τον East Med στα σκαριά, με το καλώδιο ηλεκτρικής διασύνδεσης με τη Κύπρο να προχωρά, με την Ελλάδα να πρωταγωνιστεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...