Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόζεμπεργκ: Ανάμεσα στους μετανάστες παρεισφρέουν και τρομοκράτες

Βόζεμπεργκ: Ανάμεσα στους μετανάστες παρεισφρέουν και τρομοκράτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις ενδείξεις πως τρομοκράτες παρεισφρέουν στην Ευρώπη, αναφέρθηκε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη, κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο στο πλαίσιο συζήτησης για την αυξανόμενη τρομοκρατική απειλή παγκοσμίως.

Η κυρία Βόζεμπεργκ επισήμανε πως εξαιτίας της καθυστερημένης και μη συντονισμένης ανταπόκρισης της Ε.Ε., με την ανεξέλεγκτη προσφυγική κρίση, «παρεισφρέουν τρομοκράτες» που δρουν εντός της Ευρώπης.

Βέβαια, επισήμανε πως δεν πρέπει να συγχέεται η τρομοκρατία με τη μετανάστευση, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δε μπορούμε να συγχέουμε τη μετανάστευση με την τρομοκρατία, δεν έχει καμία σχέση το ένα φαινόμενο με το άλλο, ανεξάρτητα αν με την ανεξέλεγκτη ροή των μεταναστών πολλές φορές παρεισφρέουν και τρομοκράτες. Δεν υπάρχει περίπτωση, όμως, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η ΕΕ, η ευρωπαϊκή αντίληψη να συνδυάζει αυτά τα δύο φαινόμενα» που πρέπει να αντιμετωπιστούν με αντίστοιχες κοινές ευρωπαϊκές πολιτικές.

Όπως είπε, το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λόγο για την κατάλυση των ευρωπαϊκών αξιών, όπως η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών εντός της Ένωσης, δημιουργώντας ένα γενικευμένο κλίμα φόβου και ανασφάλειας: «Η τρομοκρατία έχει πρόσωπο, το πιο απεχθές, στο οποίο η απάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να είναι περισσότερη δημοκρατία».

Παράλληλα, η κα. Βόζεμπεργκ, παρουσία του Έλληνα Επιτρόπου Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και της νέας Ολλανδικής Προεδρίας της Ε.Ε., τόνισε την ανάγκη να προστατευθούν τα ευρωπαϊκά κεκτημένα ενώ αναφέρθηκε και στις λύσεις του προβλήματος.

Ειδικά για την τρομοκρατία, η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εξήγησε πως η ευρωπαϊκή πολιτική χρειάζεται να βασιστεί στον έλεγχο μέσω του Διαδικτύου, στη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών καθώς και της Ένωσης με τρίτα κράτη, καθώς όπως διευκρίνισε σήμερα οι τρομοκράτες καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο Διαδίκτυο όσο ποτέ άλλοτε, με παρουσία σε περισσότερες από 30 χώρες.

Η κα. Βόζεμπεργκ υπογράμμισε, μάλιστα, πως η πολιτική της τρομοκρατίας δεν μπορεί να περάσει στην Ε.Ε., «διότι η Ευρώπη διαπνέεται από τις αρχές και τους κανόνες της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, καθώς και από την ελεύθερη διακίνηση προσώπων και ιδεών. Οι τρομοκράτες επιδιώκουν τη διάχυση του φόβου μεταξύ των πολιτών μας και έχουν ως στόχο ανθρώπινες ζωές, την περιθωριοποίηση της Ευρώπης και των αξιών της. Ο φόβος δεν μπορεί να επικρατήσει. Αυτή είναι η απάντηση στους τρομοκράτες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...