Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ακραιφνής” σύμμαχος του Τσίπρα ο Ντράγκι, ζητά να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιδιαίτερα θετικό χαρακτήρισε το Μαξίμου το κλίμα στην συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι στο Νταβός.

Στο επίκεντρο της συζήτησης τέθηκε η πορεία του ελληνικού προγράμματος και η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων. Υπήρξε απόλυτη συμφωνία μεταξύ του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της ΕΚΤ στην εκτίμηση ότι η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο, αναφέρει το γραφείο του πρωθυπουργού με επίσημη ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΚΤ δείχνει θετική στο ενδεχόμενο να γίνονται δεκτές ως εγγυήσεις τα ελληνικά ομόλογα όταν θα είναι πιο καθαρή η εικόνα ή όταν η αξιολόγηση θα φτάνει πια στο τέλος της.

Ο κ. Τσίπρας είχε στη συνέχεια 10λεπτη συνάντηση με την σιδηρά κυρία Αριάνα Χάφιγκτον ενώ θα συναντηθεί και με τον Κύπριο πρόεδρο Ν. Αναστασιάδη.

Αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων ελληνικής κυβέρνησης – θεσμών ο Κεντρικός Τραπεζίτης

Νωρίτερα, ο Μάριο Ντράγκι εξέφραζε την αισιοδοξία του για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι ήμασταν τον περασμένο Ιούνιο», δήλωσε ο επικεφαλής της ΕΚΤ αναφερόμενος στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για τους δημοσιονομικούς στόχους, τη μεταρρύθμιση που θα κάνει βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα και την ολοκλήρωση της εξυγίανσης του χρηματοπιστωτικού τομέα, όπως είπε.

«Είμαι αρκετά βέβαιος ότι θα υπάρξει μία συμφωνία, ώστε η πρώτη αξιολόγηση θα μπορούσε να (…) ολοκληρωθεί γρήγορα και με επιτυχία» δήλωσε ο ευρωπαίος αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

«Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί, αλλά το επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι ακόμη υψηλό. Επομένως, η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού θα απαιτήσει κάποιες αλλαγές στη χρηματοπιστωτική νομοθεσία και μία διαδικασία, με την οποία τα δάνεια αυτά θα μπορούν να πωληθούν, ώστε οι τράπεζες να είναι σε θέση να δραστηριοποιηθούν πλήρως στη χορήγηση πιστώσεων στον ιδιωτικό τομέα της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε εξάλλου ο κεντρικός τραπεζίτης.

Αναφερόμενος στην μεταναστευτική – προσφυγική κρίση, ο Κεντρικός Τραπεζίτης εκτίμησε ότι η εισροή μεταναστών στην Ευρώπη θα ωθήσει τις χώρες να αυξήσουν περισσότερο τις δαπάνες για δημόσιες επενδύσεις ώστε να τους φιλοξενήσουν. Παραδέχθηκε ότι οι διαφορές των Ευρωπαίων ηγετών σχετικά με την κατανομή του βάρους από τη μετανάστευση ασκούν πίεση στους θεσμούς της ΕΕ, περιλαμβανομένης της ζώνης Σένγκεν, ωστόσο δήλωσε πεπεισμένος ότι θα επιτευχθεί μία συμφωνία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Είμαι πραγματικά αρκετά βέβαιος ότι αυτό θα συμβεί, ότι θα βρεθεί μία λογική συμφωνία. Και ο λόγος για τον οποίο είμαι βέβαιος είναι ότι το αναπόφευκτο του φαινομένου θα κάνει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την αντιμετώπισή του με όραμα, τόλμη και θάρρος, χωρίς φόβο. Η μη ύπαρξη συνεργασίας σημαίνει ότι αγνοείται το πρόβλημα και με το να αγνοήσει κανείς το πρόβλημα δεν το εξαφανίζει», τόνισε ο Μ. Ντράγκι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Μακρόν: «Ίσως χρειαστεί στρατός στην Ουκρανία» – «Μεσαίου μεγέθους δύναμη η Ρωσία»

Οι γυναίκες στην ΕΕ ζουν 5,4 χρόνια περισσότερο από τους άνδρες – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...