Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Με χαμηλωμένα φτερά στις συναντήσεις με Μέρκελ και ΕΛΚ

Μητσοτάκης: Με χαμηλωμένα φτερά στις συναντήσεις  με Μέρκελ και ΕΛΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με χαμηλωμένα φτερά πετάει για τις Βρυξέλλες ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου την Τετάρτη και την Πέμπτη θα έχει σημαντικές συναντήσεις με τους Μέρκελ, Ραχόι και Κοέλιο, ενώ θα δει και τους επικεφαλής του ΕΛΚ Ντόυλ και Βέμπερ, τον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου Σουλτς και από την Κομισιόν, τους Γιούνκερ, Κατάινεν, Αβραμόπουλο, Κρέτσου και Στυλιανίδη.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες έχει λάβει ήδη μηνύματα, όχι μόνο από την ΕΕ αλλά πρωτίστως από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα , όπου ανήκει και η ΝΔ, ότι θα πρέπει όχι μόνο να χαμηλώσει τους τόνους της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα αλλά και να στηρίξει δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να λάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα .

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά ότι μια τέτοια στάση θα πλήξει πολύ γρήγορα το προφίλ που προσπαθεί να “χτίσει”, στην ελληνική κοινωνία και το επιτελείο του επιχειρεί να αναζητήσει πειστικά επιχειρήματα προς τους ευρωπαίους κεντροδεξίους, για να συνεχιστεί μια σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

Ήδη ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το στίγμα αυτών που θα πει στους ευρωπαίους κεντροδεξίους και ιδιαίτερα στην Άνγκελα Μέρκελ.

Όπως είπε στην Βουλή και αναμένεται να επαναλάβει στις Βρυξέλλες “Πουθενά οι χώρες δεν κυβερνώνται με δύο πλειοψηφίες, μία για τα εύκολα και μία για τα δύσκολα. Εμείς το χρέος μας το επιτελούμε με ευθύνη και μακριά από τους λαϊκισμούς του παρελθόντος”.

Είναι πειστικό όμως, αυτό το επιχείρημα. Μάλλον όχι, καθώς η κα Μέρκελ και όλοι οι άλλοι ευρωπαίοι δεν ενδιαφέρονται για το “φιλολαϊκό” προφίλ που θέλει να χτίσει ο Μητσοτάκης, αλλά να περάσουν το συντομότερο δυνατόν τα σκληρά μέτρα στα οποία έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση από το καλοκαίρι του 205 και μάλιστα και με την ψήφο τότε της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι, ότι και να λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μικρή αξία έχει. Είτε το θέλει είτε όχι, θα δεχτεί πιέσεις και θα υποκύψει σ αυτές. Άλλωστε οι θέσεις του είναι γνωστές και δεν κρύβονται. Ακόμη και όταν καταγγέλλει το ασφαλιστικό του Κατρούγκαλου δεν προτείνει κάποια συγκεκριμένα και ξεκάθαρα μέτρα, καθώς επί της ουσίας αυτό που πιστεύει και πρεσβεύει είναι η μείωση των συντάξεων, όπως για την εξυγίανση των δημοσιονομικών ήταν οι απολύσεις στο δημόσιο.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, δεν θα δεχτεί πιέσεις από Μέρκελ και Ευρωπαίους, μόνο για την οικονομική κρίση, αλλά και για το μείζον πρόβλημα του προσφυγικού και εκεί αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει καθώς υπάρχουν διαφορετικές γραμμές και εσωκομματικές γκρίνιες, για το πως πρέπει να λυθεί το μεταναστευτικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...