Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρυξέλλες: “Φλερτ” Μέρκελ – Μητσοτάκη με… πυροσβεστική παρέμβαση

Βρυξέλλες: “Φλερτ” Μέρκελ – Μητσοτάκη με… πυροσβεστική παρέμβαση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την “εθνική” θέση πως το κλείσιμο των συνόρων δεν αποτελεί λύση για το προσφυγικό επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο στην Άνγκελα Μέρκελ όσο και κατά τη διάρκεια της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη έκαναν λόγο για συνάντηση γνωριμίας με τη Γερμανίδα Καγκελάριο σε εξαιρετικό κλίμα, με την Μέρκελ μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να τονίζει πως συντάσσεται με τη θέση κατά του κλεισίματος των συνόρων της Ελλάδας.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου του ΕΛΚ, όταν ο κ. Μητσοτάκης ήρθε σε αντιπαράθεση με τον αντικαγκελάριο της Αυστρίας, Ράινχολτ Μιτερλένερ, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να σταματήσουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές από το κλείσιμο των βόρειων συνόρων της Ελλάδας. Τότε, σύμφωνα με πηγές της ΝΔ η Άνγκελα Μέρκελ παρενέβη παίρνοντας θέση υπέρ της Ελλάδας και του Κ. Μητσοτάκη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ απάντησε πως «τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρώπης, δεν μπορεί να μεταφερθεί η συνοριακή γραμμή της Ευρώπης -που τώρα είναι στο Αιγαίο όπως και της Ελλάδας, στην ΠΓΔΜ»

Στο “μέτωπο” των ανοιχτών ζητημάτων της αξιολόγησης, ο κ. Μητσοτάκης ενώπιον των ομογάλακτών του υπογράμμισε ότι είναι αντίθετος με την κατατεθείσα πρόταση από την κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό.

Επιχειρώντας να περιχαρακώσει τις θέσεις του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέφερε το επιχείρημα ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο πλειοψηφίες, μία για τα εύκολα, όπως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και μία για τα δύσκολα, όπως οι μνημονιακές υποχρεώσεις, τονίζοντας ότι αυτό δεν συμβαίνει σε καμία χώρα.

Μετά τη Σύνοδο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Είχα την ευκαιρία να επαναλάβω στη Σύνοδο τις πάγιες ελληνικές θέσεις για το προσφυγικό. Τόνισα ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση λύση στο πρόβλημα».

Προσέθεσε, δε, ότι είναι απολύτως απαραίτητο να εκπληρώσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της στη δημιουργία των δομών ελέγχου. Σημείωσε επίσης ότι πρέπει και η Ευρώπη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, κυρίως στην πολιτική επανεγκατάστασης των προσφύγων.

Δεν είναι δυνατόν, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, να έρχονται οι πρόσφυγες κατά χιλιάδες καθημερινά και να έχουν εγκατασταθεί στις χώρες της Ευρώπης μόνο μερικές εκατοντάδες συνολικά.

Συνεχίζοντας τη δήλωσή του, αναφέρθηκε στο ρόλο της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι χωρίς την ενεργό ανάμειξη της Τουρκίας δεν θα μειωθούν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές.

Τέλος ανέφερε ότι «δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών, ούτε για εθνικές στρατηγικές. Στο προσφυγικό δοκιμάζονται οι ευρωπαϊκές αξίες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...