Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ασταμάτητος ο Τόσκας κατά του Σφακιανάκη

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα σκληρή επίθεση στον Μανώλη Σφακιανάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Τόσκας. Μιλώντας για τον κ. Σφακιανάκη και το παρασκήνιο που ακολούθησε τόνισε ότι «καπρίτσια και ιδιοκτησιακή αντίληψη δεν γίνονται δεκτά». Μάλιστα επεσήμανε ότι «one man show δεν υπάρχει στο δημόσιο, πρέπει να υπάρχει συλλογική προσπάθεια».

«Να μπει νέο αίμα να δουλέψει καλύτερα», είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και υπογράμμισε ότι «δεν με ενδιαφέρει αν είναι καλός, με ενδιαφέρει να δουλεύει το σύστημα».

Είπε ακόμη πως οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ δημιούργησαν το θέμα με τον Μανώλη Σφακιανάκη.

Σημειώνεται ότι το σίριαλ για το κατά πόσο θα παραμείνει ή όχι στο τιμόνι της Υπηρεσίας έφτασε μέχρι τις Βρυξέλλες.

Το ξήλωμα του κ. Σφακιανάκη ανακοινώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και προκάλεσε αντιδράσεις.

Οι αντιδράσεις που ξέσπασαν μετά την ανακοίνωση της απομάκρυνσης Σφακιανάκη από τη ΔΗΕ και η αντίθεση του ίδιου του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ ολοκληρώθηκαν με τη λύση της μετακίνησής του ως βοηθός επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ με εποπτικό ρόλο και στην προηγούμενη Υπηρεσία του, της οποίας ωστόσο δεν θα έχει τον έλεγχο.

Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για προσπάθεια της κυβέρνησης να «κλείσει» το πολιτικό θέμα που άνοιξε η τοποθέτηση Τόσκα στη Βουλή, καθώς εάν παρέμενε στη ΔΗΕ ο κ. Σφακιανάκης θα επρόκειτο για «άδειασμα» του αρμόδιου υπουργού, μία ημέρα μετά την υποβολή παραίτησης από τον κ. Σγουρίδη.

Υπενθυμίζεται ότι απαντώντας για το θέμα στη Βουλή ο κ. Τόσκας τόνισε πως «η αντίληψη της ηγεσίας του Υπουργείου αλλά και της ηγεσίας της ΕΛΑΣ έχει να κάνει με τις πραγματικές αστυνομικές ικανότητες των στελεχών της ΕΛΑΣ και την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο και όχι με τις ικανότητές που έχουν κάποιοι στις δημόσιες σχέσεις και το χρόνο που διαθέτουν στα ΜΜΕ».

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα της Πέμπτης, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε σήμα ότι η μετάθεση του Μανώλη Σφακιανάκη στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού ανακαλείται. «Επιπλέον έγινε δεκτή η προσφυγή του Υποστρατήγου ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ Εμμανουήλ και ακυρώθηκε η τοποθέτηση του στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, σχεδόν τέσσερις ώρες αργότερα το σίριαλ συνεχίστηκε με νέο επεισόδιο, καθώς μετά την εξέταση της προσφυγής ανακοινώθηκε ότι τελικά αναλαμβάνει χρέη βοηθού επιτελάρχη έχοντας ταυτόχρονα την εποπτεία – όχι και τον έλεγχο – της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Την ίδια ώρα πάντως από το κυβερνητικό επιτελείο υποβαθμίζουν το σίριαλ Σφακιανάκη, εξηγώντας πως η αρχική αναστολή της μετακίνησης έγινε διότι ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ κατέθεσε προσφυγή, η οποία έγινε δεκτή για να επανεξεταστεί το θέμα. Παράλληλα, απαντώντας στα δημοσιεύματα για δυσαρέσκεια του Αλέξη Τσίπρα για τον χειρισμό της υπόθεσης από τον αρμόδιο υπουργό, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν τα μεσάνυχτα στην Αυγή πως «ο Ν.Τόσκας χαίρει της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού». Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος πάντως άφησε αιχμές για επικοινωνιακό «παιχνίδι» με διπλό στόχο την κυβέρνηση και την παραμονή του Μανώλη Σφακιανάκη στη ΔΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Με το πόδι στο γκάζι των τρακτέρ οι αγρότες – Έρχονται Αθήνα παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη

Φλώρινα: Θύμα «phishing» 33χρονη – 53χρονος της «άδειασε» τον τραπεζικό της λογαριασμό

Χρυσοχοΐδης: Αποκάλυψε πότε θα μπουν και πάλι θεατές στα γήπεδα

Γάμος ομόφυλων: «Κανένα σχόλιο» η αντίδραση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο «όχι» της Ορθόδοξης Εκκλησίας

ΕΛΑΣ: Αυτός είναι ο νέος Αττικάρχης και οι νέοι υποστράτηγοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...