Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Τόσκας αποσαφήνισε τι θα κάνει ο στόλος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Ο Νίκος Τόσκας αποσαφήνισε τι θα κάνει ο στόλος του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η βασική αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο θα είναι η επιτήρηση, ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής».

«Το ΝΑΤΟ θα έχει αποστολή την επιτήρηση και την παρατήρηση των μεταναστευτικών ροών και από ‘κει και πέρα θα ειδοποιεί την Frontex, που θα ενεργεί κυρίως στα ελληνικά χωρικά ύδατα και θα επιβλέπει κατά πόσο οι Τούρκοι τηρούν τη συμφωνία και επιτρέπουν στις βάρκες να έρχονται στα νησιά μας ή όχι», δηλώνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι το ΝΑΤΟ δεν θα εμπλακεί σε ρόλους ταυτοποίησης και ότι δεν υπάρχει θέμα επαναπροωθήσεων (pushbacks).

Απαντώντας στην κριτική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ τη στιγμή που η προγραμματική του θέση είναι η απεμπλοκή από την βορειοατλαντική συμμαχία, τονίζει ότι προκειμένου να αποτραπεί το μεγάλο μεταναστευτικό ρεύμα και να διατηρηθούν οι ισορροπίες μέσα στη χώρα και εκτός αυτής, επιλέχθηκε η εκμετάλλευση των ευκαιριών στη διεθνή πολιτική για να επιτευχθεί «το καλύτερο αποτέλεσμα για τον λαό και τη χώρα».

Ο κ. Τόσκας υπογραμμίζει ότι έχει αποφασιστεί να είναι σεβαστά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Τουρκίας. «Δεν πρόκειται τα τουρκικά πλοία να ενεργούν στα δικά μας χωρικά ύδατα ούτε κι εμείς στα δικά τους», δηλώνει.

Εξάλλου, ο αναπληρωτής υπουργός τονίζει ότι η Ελλάδα έχει κάνει όλες τις ενέργειες που απαιτούνται, τα hotspots στα νησιά και τους καταυλισμούς στον ηπειρωτικό χώρο.

Για το ενδεχόμενο επιστροφής προσφύγων, ο κ. Τόσκας αναφέρει ότι υπάρχουν πολλά ρευστά σημεία. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε όλο αυτόν τον κόσμο. Εμείς έχουμε κάθε διάθεση για ανθρωπιστική υποδοχή αυτών των ανθρώπων, από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει να γίνουν συμφωνίες επιστροφής είτε στην Τουρκία είτε σε άλλες χώρες. Γι’ αυτούς που αιτούνται άσυλο δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, μιλάμε για τους οικονομικούς μετανάστες», προσθέτει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...