Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προκαλεί ο Σόιμπλε: Μόνο η Γερμανία δείχνει αλληλεγγύη στην Ελλάδα!

Προκαλεί ο Σόιμπλε: Μόνο η Γερμανία δείχνει αλληλεγγύη στην Ελλάδα!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προκαλεί εκ νέου ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς επιχειρεί να πείσει την παγκόσμια κοινή γνώμη ότι η χώρα του, η Γερμανία, είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δείχνει “εξαιρετική αλληλεγγύη” στην Ελλάδα.

Σε μια έμμεση αναφορά στη διαίρεση που επικρατεί μεταξύ πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το προσφυγικό, ο Σόιμπλε δήλωσε στη σύνοδο των G20 στην Σαγκάη ότι δεν έχει επιδειχθεί “εξαιρετική” αλληλεγγύη στην Ελλάδα από άλλες χώρες, εκτός από τη Γερμανία.

Η Αυστρία, τελευταίος σταθμός στον δρόμο προς τη Γερμανία για εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, επέβαλε πρόσφατα περιορισμούς στα σύνορά της, προκαλώντας ένα αποτέλεσμα ντόμινο με τον περιορισμό της ροής των ανθρώπων με αποτέλεσμα εκατοντάδες από αυτούς να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα.

Βέβαια ο κ. Σόιμπλε αποκρύπτει επιμελώς, ότι από την απαράδεκτη αυτή κίνηση της Αυστρίας, η πλέον “ωφελημένη” είναι η Γερμανία και η κυβέρνηση της Μέρκελ, καθώς και πριν το κλείσιμο των συνόρων οι Αυστριακοί κρατούσαν ελάχιστο αριθμό προσφύγων στην χώρα τους και τους άλλους τους έστελναν στην Γερμανία προκαλώντας την έντονη αντίδραση της γερμανικής κοινής γνώμης. Με το κλείσιμο των συνόρων απλά μπαίνουν λιγότεροι πρόσφυγες στην Γερμανία και η Μέρκελ έχει πιο ήσυχο το κεφάλι της απ΄΄ο τις αντιδράσεις των γερμανών ψηφοφόρων.

Όπως επίσης ο κ. Σόιμπλε “λησμονεί” ότι ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χορστ Ζεεχόφερ δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel πως η κυβέρνηση πρέπει να λάβει εθνικά μέτρα, όπως η επιβολή ενός ορίου στον αριθμό των μεταναστών που θα επιτρέπεται να περάσουν στη Γερμανία, αν δεν είναι εφικτή μια ευρωπαϊκή λύση.

“Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλες χώρες να λύσουν τα προβλήματά μας”, είπε ο Ζεεχόφερ που ηγείται της βαυαρικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ.

“Οι Σουηδοί, οι Δανοί, οι Βέλγοι έχουν αναλάβει δράση. Μόνο εδώ όλα είναι αλλιώς”, είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Αναποτελεσματικές οι κυρώσεις σε Ρωσία και Ιράν

Η Γερμανία αντιτίθεται στη δήμευση περιουσιακών στοιχείων του Κρεμλίνου λόγω των φόβων για αγωγές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...