Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας για προσφυγικό: Θέλαμε βοήθεια από Frontex, αλλά καθυστερούσαν

Τσίπρας για προσφυγικό: Θέλαμε βοήθεια από Frontex, αλλά καθυστερούσαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης δίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Ενικό από τη συχνότητα του Star, σε μία κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, με όλα τα σοβαρά θέματα ανοιχτά και τους πολίτες σε μία αγωνία για το μέλλον.

Για το προσφυγικό, όπως αναφέρει το newsit.gr ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως ο πλανήτης ζει τη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμού μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και αυτό το φαινόμενο υπερβαίνει τις δυνατότητες μιας χώρας. Δήλωσε πως η κυβέρνηση δεν υποτίμησε το φαινόμενο, αλλά όπως είπε, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να βρει λύσεις και να μοιράσει δίκαια το πρόβλημα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής λέγοντας πως προειδοποιούσε για το φαινόμενο αυτό από την αρχή και για αυτό το λόγο δημιούργησαν για πρώτη φορά υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας με αφορμή την κριτική προς την κα Χριστοδουλοπούλου δήλωσε πως είναι αστείο να λέγεται πως οι προσφυγικές ροές οφείλονται στις δηλώσεις της τότε υπουργού.

Όπως είπε το πάγιο αίτημα της Ελλάδας είναι να μετακινούνται οι πρόσφυγες κατευθείαν από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τον σταθμό της χώρας μας. Για τις μετακινήσεις των προσφύγων σημείωσε πως η Ελλάδα γεωγραφικά είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να φτάσουν οι μετανάστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως “είδαμε και πάθαμε να συμφωνήσει η Τουρκία στην εμπλοκή του ΝΑΤΟ”. Τόνισε πως η κυβέρνηση ουδέποτε ήταν αντίθετη στην συμμετοχή της Frontex και αποκάλυψε πως το ευρωπαϊκό αυτό όργανο ανταποκρίθηκε μόνο κατά το 1/3 των αιτημάτων που έκανε η Ελλάδα. Ουσιαστικά, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις Βρυξέλλες για την κωλυσιεργεία της Frontex, ενώ τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής ακτοφυλακής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

Εφρίν/Αφρίν: Τούρκοι και τζιχαντιστές ύψωσαν μνημείο τουρκικής κατοχής εκεί όπου στεκόταν ο αδριάντας του Κάουα του Σιδερά

Η αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: Η «παρότρυνση» στην Τουρκία

Κεχαγιά (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ): «Έχουμε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση προκλήσεις από την τουρκική πλευρά»

Παύλος Χρηστίδης: Οι προκλήσεις Τουρκίας και Αλβανίας προς τη χώρα μας εντείνονται, με την κυβέρνηση σε ρόλο παρατηρητή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...