Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Kαταγγελίες συριακής αντιπολίτευσης: Η εκεχειρία δεν τηρείται

Kαταγγελίες συριακής αντιπολίτευσης: Η εκεχειρία δεν τηρείται
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O συντονιστής της ελεγχόμενης από τη Σαουδική Αραβία και Τουρκία ισλαμιστικής συριακής αντιπολίτευσης, Ριάντ Χιτζάμπ, κατήγγειλε ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους εξαπέλυσαν 90 αεροπορικές επιδρομές στην χώρα, αφότου τέθηκε σε ισχύ η εκεχειρία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι, ο πρώην πρωθυπουργός της Συρίας επισήμανε ότι οι όροι της εκεχειρίας δεν τηρούνται, καθώς οι πολιορκίες συνεχίζονται και τα φορτία με τις ιατρικές προμήθειες και τα τρόφιμα δεν διανέμονται σε εκείνους που τα έχουν ανάγκη.

«Πιστεύω ότι οι παρούσες συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, καμία βοήθεια δεν έχει εισέλθει στις πολιορκούμενες περιοχές και οι κρατούμενοι δεν έχουν απελευθερωθεί» σημείωσε.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ έχουν προχωρήσει σε πολλούς συμβιβασμούς έναντι των Ρώσων. Αυτή η μπηχτή είναι στάνταρ “γραμμή” Ερντογάν και βασιλιά Σαλμάν.

Στο μεταξύ, η μη κυβερνητική οργάνωση «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων» γνωστοποίησε ότι οι δυνάμεις της συριακής κυβέρνησης εκτόξευσαν ρουκέτες σε περιοχή κοντά σε μια πόλη που ελέγχουν οι αντάρτες στη βορειοδυτική Συρία σήμερα, κάνοντας λόγο για μια επέκταση των επιχειρήσεων που συνεχίζονται σε αυτήν την περιοχή παρά τη συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών.

Σφοδρά πυρά και ρουκέτες πλήττουν τα περίχωρα της πόλης Γκασανίγια, που βρίσκεται μεταξύ των τουρκικών συνόρων και της πόλης Τζισρ αλ Σουγκούρ, την οποία ελέγχουν οι αντάρτες, στην επαρχία Ιντλίμπ. Δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για θύματα

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Πούτιν σφυροκοπά με πυραύλους κρουζ την Ουκρανία – Ο Ζελένσκι ζητεί επειγόντως όπλα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...