Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Μαυρίκος πήρε 108.300 ευρώ σε δέκα μήνες από τη ΝΔ

Ο Μαυρίκος πήρε 108.300 ευρώ σε δέκα μήνες από τη ΝΔ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τιμολόγια ντροπής για τις πανάκριβες και διαρκείς σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τον Τ. Μαυρίκο, που έσπευσε να διαψεύσει το πρωτοσέλιδο των «Παραπολιτικών» του περασμένου Σαββάτου, έφεραν στη δημοσιότητα στη δημοσιότητα τα Παραπολιτικά.

Πρόκειται για 6 παραστατικά, συνολικού ύψους 108.300 ευρώ, τα οποία πληρώθηκαν στον υπόδικο σε διάστημα 10 μηνών, από τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Ιούλιο του 2010!

Η εξόφλησή τους έγινε τοις μετρητοίς, χρήμα «ζεστό» από την κρατική επιχορήγηση, αφού σε κανένα εκδοθέν παραστατικό δεν αναγράφεται τραπεζικός λογαριασμός του Τ. Μαυρίκου προκειμένου να πιστωθούν αυτά τα χρήματα σε εταιρεία του.

Hταν κανονικά στο payroll της Νέας Δημοκρατίας, με 12.000 ευρώ μηνιάτικο, άλλως 400 ευρώ μεροκάματο, λίγο πιο πάνω από τον βασικό μισθό του ανειδίκευτου εργάτη!

Παράλληλα, από τα σημειωματάρια και τα ημερολόγια του Τ. Μαυρίκου προκύπτουν συνεχείς συναντήσεις και συναλλαγές με κορυφαία στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης, μηνιαίες καταβολές 15.000-18.500 ευρώ από τα ταμεία της Ν.Δ. και οργιώδη ποσά από διαφημίσεις, εκτυπωτικές εργασίες, δημοσίευση προκηρύξεων δημόσιων οργανισμών, νοσοκομείων, πανεπιστημίων και τραπεζών έως και το 2015.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ

Παρά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως «δεν αναγνωρίζει ‘μετόχους’ στη Νέα Δημοκρατία», εντούτοις κάλυψε τους προκατόχους του.

Καίτοι σε απόσπασμα ημερολογίου του Τ. Μαυρίκου με ημερομηνία 24/9/2015 (σ.σ. η χρονολογία προκύπτει από τα υπόλοιπα ραντεβού εκείνης της ημέρας) αναγράφεται το εξής:

«Να συνεχίσω για τον Κυριάκο αυτά που έλεγε ο Γεωργιάδης για τη Mayo;».

Δηλαδή, να… υπενθυμίσει όσα καταλόγιζε ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ. στην οικογένεια Μητσοτάκη για την πολύκροτη υπόθεση της δεκαετίας του 1990, που αρχειοθετήθηκε το 2002.

Και όχι μόνον τους κάλυψε, αλλά στην απάντησή της η Ν.Δ. ψευδώς αναφέρει τα περί «ενός απλήρωτου τιμολογίου» ύψους 18.450 ευρώ με ημερομηνία έκδοσης 18/8/2010

Τα τιμολόγια προς την Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων ΑΕΒΕ και τη Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε. του… κατηγορούμενου συγκροτηματάρχη εκδόθηκαν επί των ημερών του Μενέλαου Δασκαλάκη στη γενική διεύθυνση του κόμματος.

Το πρώτο, με ημερομηνία 30/10/2009, ύψους 17.850 ευρώ, είχε την αστεία αιτιολογία:

«Αφιέρωμα στη Ν.Δ. και στα συνέδριά της».

Αστεία γιατί τότε ήταν σε εξέλιξη η εσωκομματική προεκλογική διαδικασία, η οποία ολοκληρώθηκε στις 29/11/2009, με την εκλογή Σαμαρά.

Το δεύτερο τιμολόγιο, ύψους 17.850 ευρώ, εκδόθηκε στις 10/12/2009 από την ίδια εταιρεία, με την αιτιολογία «Αφιέρωμα στη Ν.Δ. στην εφημερίδα Ακρόπολη».

Το τρίτο, στις 26/2/2010, ύψους πάλι 17.850 ευρώ, είχε την ευρηματική περιγραφή «Η πορεία προς το συνέδριο», το οποίο διεξήχθη 3 μήνες αργότερα.

Στο τέταρτο τιμολόγιο, με ημερομηνία 21/5/2010, ύψους 18.150 ευρώ, ο Τ. Μαυρίκος άλλαξε εταιρεία, υπογράφοντας ως Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων ΑΕΒΕ, πιθανόν για να μη φαίνεται το όνομά του στη σφραγίδα.

Αιτιολογία: «Δημοσίευση κειμένων για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας».

Το πέμπτο, στις 28/6/2010, με τα ίδια στοιχεία, αντιστοιχούσε σε 18.150 ευρώ, ενώ το έκτο, με ημερομηνία 20/7/2010, ύψους 18.450 ευρώ, είναι μηχανογραφημένο και στην ένδειξη «Προηγούμενο Υπόλοιπο» αναγράφεται ποσό 0,00 ευρώ.

Ητοι, τα προηγούμενα τιμολόγια είχαν εξοφληθεί κανονικά.

Το συγκεκριμένο ποσό εμφανίζεται ως οφειλόμενο στο επόμενο τιμολόγιο, με ημερομηνία 18/8/2010, ύψους 18.450 ευρώ, όπως δημοσίευσαν τα «Π» στο φύλλο της 27ης Φεβρουαρίου, γι’ αυτό και τα… τζιμάνια (σ.σ. αν δεν πρόκειται για κάτι άλλο) της Ν.Δ. προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα, λέγοντας ότι είναι απλήρωτο.

Με ποιο σκεπτικό ο κ. Μητσοτάκης, που παρουσίασε προχθές σχέδιο εξυγίανσης της Ν.Δ. με τα συνολικά χρέη των 214 εκατ. ευρώ, δεν έχει αναζητήσει ακόμη ευθύνες στους παρακρατικούς μηχανισμούς του Σαμαρά και των άλλων προκατόχων του, που σκορπούσαν αφειδώς τη δημόσια επιχορήγηση; Με ποια αιτιολογία η αρμόδια φορολογική Αρχή άφησε ανέλεγκτα τέτοια τιμολόγια, με τα οποία αποδεικνύεται ωμή παραβίαση της χρηστής συναλλαγής μεταξύ Δημοσίου (ΝΔ) και ιδιωτών (Μαυρίκου). Πόθεν προβλέπεται δημοσιογραφικά και θεσμικά να δίδονται χρήματα για δημοσίευση κειμένων από δημόσιο φορέα;

Οι συσκέψεις για το πρωτοσέλιδο

Το πρωτοσέλιδο των «Π» του περασμένου Σαββάτου προκάλεσε κλονισμό στη Ν.Δ. πριν καλά-καλά η εφημερίδα κυκλοφορήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο Αντώνης Σαμαράς, αγχωμένος, κάλεσε στο τηλέφωνο τους πρώην γενικούς διευθυντές της Ν.Δ., Μενέλαο Δασκαλάκη, Θανάση Σκορδά και Κώστα Τσιμάρα, ρωτώντας τους εναγωνίως για το τιμολόγιο του Τ. Μαυρίκου.

Κατά τις ίδιες πηγές, υπήρξαν αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί το επόμενο πρωί σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, υπό τον νέο γενικό διευθυντή, Θανάση Παπαθανάση.

Εκεί αποφασίστηκε η έκδοση ανακοίνωσης περί…απλήρωτου τιμολογίου.

Μετά τη δημοσίευση των σημερινών ντοκουμέντων, είναι σαφές ότι κάποιος δεν ενημέρωσε σωστά τον άλλο ή ότι επιχείρησε και πέτυχε να τον παραπλανήσει. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια…

Hμερολόγιο γεμάτο… ΝΔ

Το ημερολόγιο του κατηγορούμενου για δωροδοκίες και εκβιασμούς Τ. Μαυρίκου αντικατοπτρίζει πλήρως τις σχέσεις του με το στενό περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά.

Η αρχή γίνεται με τον πρώην γενικό γραμματέα της συγκυβέρνησης Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ., Τάκη Μπαλτάκο, το όνομα και το τηλέφωνο του οποίου υπάρχουν στο σημειωματάριο, και τον Μενέλαο Δασκαλάκη, με τους οποίους είχε προγραμματισμένα ραντεβού το 2009 και το 2010.

Στις 28 Δεκεμβρίου 2009 σημειώνει ένα ποσό 30.000 ευρώ από τη Ν.Δ.

Στις 7 Φεβρουαρίου 2010 δύο ποσά 15.000 ευρώ έκαστο, επίσης με την ένδειξη «Ν.Δ.».

Στις 20 Φεβρουαρίου 30.000 ευρώ από τη Ν.Δ. Στις 26 Ιουνίου πάλι η Ν.Δ. στο ημερολόγιο και δίπλα τα αρχικά «Χ.Ζ.».

Στις 10 Ιουλίου η Ν.Δ. σε κύκλο και το ποσό των 10.000 ευρώ.

Ομοίως στις 18 Αυγούστου: Ν.Δ. και 15.000 ευρώ (σ.σ. την ίδια ημερομηνία είχε εκδοθεί και τιμολόγιο προς τη Ρηγίλλης).

Επίσης άλλο ποσό 15.000 ευρώ την επόμενη μέρα.

Στις 30 Αυγούστου: «Ραντεβού Ρηγίλλης». Στις 10 Σεπτεμβρίου, υπό τον τίτλο «ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ», εμφανίζεται ποσό 10.000 ευρώ από τη Ν.Δ., όπως και στις 16 Σεπτεμβρίου 10.000 ευρώ.

Στις 5 Οκτωβρίου 2010 έχει στην ατζέντα του το επώνυμο «Δασκαλάκης». Ακόμη, στις 17 Οκτωβρίου γράφει Ν.Δ. χωρίς ποσό.

Στο πελατολόγιο του 2010 η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται με τα εξής ποσά: 15.000 ευρώ τον Φεβρουάριο, 15.000 ευρώ τον Μάιο και άλλα τόσα τον Ιούλιο.

Σε πρόχειρο χειρόγραφο πελατολόγιο του 2012 εμφανίζεται ακόμα ένα νεοδημοκρατικό κονδύλι ύψους 6.000 ευρώ.

Στις σημειώσεις περιλαμβάνονται επίσης τα ονόματα «Τραγάκης» (ο βουλευτής της Ν.Δ. προβαλλόταν ιδιαίτερα από τις στήλες της «Ακρόπολης», όπως φυσικά και ο Μ. Δασκαλάκης) και μια αναφορά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ότι διαθέτει βίλα αξίας 5 εκατ. Ευρώ.

Hμερομηνίες και δημοσιεύματα

Κι ενώ στην περιγραφή των τιμολογίων σημειώνεται:

«Δημοσίευση κειμένων για τη Ν.Δ.», στην πράξη αποδεικνύεται ότι ο Τ. Μαυρίκος ενεργούσε σαν το… μακρύ χέρι του συστήματος Σαμαρά εναντίον της Ντ. Μπακογιάννη.

«Μπράβο στον Σαμαρά που έδιωξε την Ντόρα» αναφέρει στην «Ακρόπολη» στις 7/5/2010.

«Ούτε την ψήφο της δεν θα βρει, αν θελήσει να κάνει νέο κόμμα» γράφει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στις 9/5/2010.

Λίγες μέρες αργότερα, στις 21/5/2010, ο υπόδικος πέρασε από το λογιστήριο της Ρηγίλλης και «τιμολόγησε» 18.150 ευρώ.

Στις 13/7 επανήλθε με πρώτο θέμα: «Δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ η Ντόρα. Με αμερικανόφερτες πρακτικές προσπαθεί να δημιουργήσει σύγχυση στη χώρα μας. Αδύναμη, άοσμη, άνευρη, επιχειρεί να χτυπήσει τη μεγάλη παράταξη».

Η… λάσπη κοστίζει, για αυτό στις 20/7 ξαναπέρασε από τη Ρηγίλλης για το… κατιτίς του.

Κάπου στο σημειωματάριό του γράφει: «Ζητάμε ο Ρακιντζής να βγάλει παράτυπο τον έλεγχο».

Στις 23/10/2013 δημοσιεύεται στις «24 Ωρες», την άλλη φυλλάδα του υπόδικου, ρεπορτάζ για κάποιον επιχειρηματία ελεγχόμενο ως προς τα κοινοτικά κονδύλια που διαχειρίζεται σε διάφορες περιφέρειες της χώρας, ο οποίος, κατά την κρίση του Τ. Μαυρίκου, έχει σχέση με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Παρά το γεγονός ότι το δημοσίευμα δεν έχει την παραμικρή αναφορά στον τότε γενικό επιθεωρητή, εντούτοις υπάρχει η φωτογραφία του…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...