Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Reuters: Oι Τούρκοι εκβιάζουν και ζητούν 20 δισ. από την Ε.Ε.

Reuters: Oι Τούρκοι εκβιάζουν και ζητούν 20 δισ. από την Ε.Ε.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους στην προπαρασκευαστική συνάντηση που είχαν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε το βράδυ της Κυριακής, ο Αχμέτ Νταβούτογλου απαίτησε περισσότερα από τα 3 δισ. ευρώ για να βοηθήσει η Τουρκία τους πρόσφυγες από τη Συρία.

Ενδεικτικό είναι πως σύμφωνα με το Reuters η Άγκυρα ζήτησε 20 δισ. ευρώ.

Παράλληλα η Αγκυρα επιδιώκει να εξασφαλίσει ταξίδια για τους χωρίς βίζα στην ΕΕ από τον Ιούνιο για όσους έχουν τουρκική υπηκοότητα, αντί να περιμένουν για μια προγραμματισμένη επανεξέταση του θέματος τον Οκτώβριο.

«Θα γίνει ένα πραγματικό τουρκικό παζάρι. Στην αρχή θα σηκώσουμε τα χέρια μας στον αέρα και θα δείξουμε σοκ για τις απαιτήσεις της Τουρκίας. Τότε θα προσφέρουμε ένα μικρό, μικρό, μικρό μέρος από αυτά που θέλουν. Τότε θα δούμε πώς θα εξελιχθεί η διαπραγμάτευση», ανέφερε ένας διπλωμάτης της ΕΕ.

Αναλυτικά, το Reuters επικαλείται πηγή που αναφέρει ότι ο Νταβούτογλου είπε στη Μέρκελ και στον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε, το βράδυ της Κυριακής, στο μυστικό δείπνο που έγινε στην πρεσβεία της Τουρκίας στις Βρυξέλλες, ότι θέλει άλλα 20 δις προκειμένου να στηρίξει τους πρόσφυγες της Συρίας που βρίσκονται στην Τουρκία.

Σε αντάλλαγμα η Τουρκία δίνει:

•Θα πάρει πίσω όλους τους μη Σύρους μετανάστες στους οποίους δεν έδωσε άσυλο η Ευρώπη (συν όσους περισυλλέγονται στα δικά της ύδατα)

•Θα πατάξει πιο αποτελεσματικά τους διακινητές

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» – Κοινό αμυντικό αφήγημα με Ελλάδα και Κύπρο.

Έλον Μασκ κατά Ευρωπαϊκής Ένωσης: «Δεν είναι δημοκρατία, αλλά τυραννική γραφειοκρατία»

Σφοδρή επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση: «Δεν είναι όλα επικοινωνία – Χωρίς αγρότες, δεν υπάρχει χώρα»

Ερντογάν σε Μαδούρο: «Συνεχίστε τον διάλογο με τις ΗΠΑ»

Η Νότια Αφρική έπαψε να δέχεται Παλαιστίνιους [πρόσφυγες] δίχως βίζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...