Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Koύρεμα” έως και 50% στο αφορολόγητο απαιτούν οι δανειστές

“Koύρεμα” έως και 50% στο αφορολόγητο απαιτούν οι δανειστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρόταση-βόμβα κατέθεσαν οι δανειστές στην ελληνική κυβέρνηση, ζητώντας ουσιαστικά την μείωση του αφορολογήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του κουαρτέτου, θεωρούν ότι το ισχύον σύστημα της έκπτωσης φόρου δημιουργεί αδικίες και στρεβλώσεις. Ως γνωστόν μέχρι τα 21.000 ευρώ ετήσιο εισόδημα, υπάρχει έκπτωση 2.100 και από εκεί και πάνω, κλιμακωτά, εξέπιπταν 100 ευρώ ανά 1.000 εισοδήματος, με αποτέλεσμα σε εισόδημα 42.000 ευρώ να μην υπάρχει καθόλου αφροολόγητο.

Σύμφωνα με πηγές του ΥΠΟΙΚ, οι δανειστές αντιπροτείνουν αφορολόγητο για όλα τα εισοδήματα. Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, σ’ αυτή την περίπτωση, το αφορολόγητο θα είναι το μισό από το ισχύον σήμερα. Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που ίσχυσε σταθερό αφορολόγητο και όχι έκπτωση φόρου, ήταν στα 5.000 ευρώ

Κίτρινες κάρτες

Παράλληλα, κίτρινες κάρτες στις ελληνικές προτάσεις για την φορολογία εισοδήματος φέρεται να έβγαλε το κουαρτέτο στις συναντήσεις με την κυβέρνηση.

Λίγο μετά τις 20:00 της Πέμπτης, ολοκληρώθηκε στο Χίλτον η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τους κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και Γ. Χουλιαράκη. Το ραντεβού ανανεώθηκε για το Σάββατο, όπου στο τραπέζι θα μπουν το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr το κουαρτέτο κατέθεσε δική του πρόταση για την φορολογία εισοδήματος, ένδειξη ότι οι προτάσεις της ελληνικής πλευράς δεν ικανοποίησαν τους δανειστές. Ετσι, στην «καυτή» συνάντηση του Σαββάτου οι κ.κ. Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θα επιδιώξουν να συγκεράσουν τις δύο απόψεις.

Ωστόσο, η σημερινή συνάντηση έβγαλε και κάτι καλό. Σύμφωνα με υχηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών, μπορεί να μην χρειαστεί να ληφθούν όλα τα μέτρα που προβλέπει ο προϋπολογισμός ύψους άνω των 300 εκατ.ευρώ όπως η αύξηση του φόρου εισοδήματος από αγρότες (32 εκατ. ευρώ) η αύξηση φορολογίας στις ενοικιάσεις (245 εκατ. Ευρώ) κ.ο.κ.

Σύμφωνα με τον εν λόγω αξιωματούχο, τα μέτρα αυτά μπορεί να μην ληφθούν γιατί έχει βελτιωθεί το χρηματοοοικονομικό περιβάλλον (πρωτογενές πλεόνασμα, η δυναμική του ΑΕΠ). Μια εκτίμηση πάντως που δεν πείθει ιδιαίτερα τα στελέχη του κουαρτέτου.

Την Παρασκευή, οι εκπρόσωποι των δανειστών θα έχουν διαδοχικές συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη: Το πρωί αντικείμενο θα είναι τα «κόκκινα» δάνεια, το μεσημέρι θα τεθούν στις διαπραγματεύσεις η ανταγωνιστικότητα και τα κλειστά επαγγέλματα, ενώ το απόγευμα στο τραπέζι θα μπει η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΦΚΑ: Σε ποιους επαγγελματίες επιστρέφει εισφορές ως αχρεωστήτως καταβληθέντες

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Πολάκης συνέθλιψε τον αλαζονικό Τσακαλώτο της ήττας: «Έκανες δώρο 37 δισ. στον Μητσοτάκη και τους τραπεζίτες»

Ο «Τσακαλώτος της ήττας» απαντά στον Τσίπρα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής

ΒΕΑ: Νέο χαράτσι για τους μικρομεσαίους έως 300 ευρώ το χρόνο από την αύξηση εισφορών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...