Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλα ή τίποτε ζητά προκλητικά ο Νταβούτογλου από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Όλα ή τίποτε ζητά προκλητικά ο Νταβούτογλου από την Ευρωπαϊκή Ένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι παραμένει στο τραπέζι η πρόταση που έκανε η Τουρκία στις 7 Μαρτίου για το προσφυγικό και τα θέλει όλα συμπεριλαμβανομένου του ανοίγματος των κεφαλαίων για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στην ΕΕ σε βάρος της Κύπρου.

«Δεν πρόκειται να δεχτούμε προτάσεις που θα μετατρέψουν την Τουρκία σε ανοιχτή φυλακή για μετανάστες» υπογράμμισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Ο Νταβούτογλου στη σύσκεψη τύπου που διοργάνωσε στο Αεροδρόμιο Εσένμπογα της Άγκυρας λίγο πριν την αναχώρηση του για τις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται η σύνοδος Τουρκίας – ΕΕ, αφού ανέφερε ότι έχει εσωτερική δυναμική η πρόταση που έκανε η Τουρκία στην ΕΕ, είπε:

«Δεν είχαμε ποτέ πρόθεση να εκμεταλλευθούμε το προσφυγικό. Όλοι γνωρίζουν την ανθρώπινη συμπεριφορά μας προς τους μετανάστες» (sic).

Ο Νταβούτογλου αφού επεσήμανε ότι, αν επιθυμείται η ανάπτυξη των σχέσεων Τουρκίας – ΕΕ, πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα βήματα, όπως φιλελευθεροποίηση του καθεστώτος των θεωρήσεων από τον Ιούνιο, η αποταμίευση των τριών δισεκατομμυρίων Ευρώ που θα δαπανηθούν για τους πρόσφυγες, μέσα σε τρία χρόνια και άνοιγμα νέων κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

Προσερχόμενος στη σύνοδο την Παρασκευή ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι όλα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό δείχνουν πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις με την Τουρκία και η ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε.

«Για μας το προσφυγικό δεν είναι ένα θέμα για παζάρια αλλά ένα ζήτημα αξιών, ανθρωπιστικών αξιών αλλά επίσης και ευρωπαϊκών αξιών. Φυσικά η Ε.Ε. και η Τουρκία έχουν τον ίδιο στόχο: να βοηθήσουν τους Σύρος πρόσφυγες. Είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε τον στόχο μας και θα βοηθήσουμε όλους τους πρόσφυγες επιτυγχάνοντας και την εμβάθυνση των σχέσεων Τουρκίας – Ε.Ε.», είπε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία: Ως τζαμί πλέον λειτουργεί η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Ταμασού Ησαΐας: «Το να εμμένεις, για να καλύψεις το αμάρτημά σου, γιατί τιτρώσκεται ο εγωισμός σου, δεν είναι λύση. Είναι συνταγή καταστροφής»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...