Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξηλώνει το “πάρτι” με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ο Παππάς

Ξηλώνει το “πάρτι” με τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ο Παππάς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης για εξυγίανση του… τερατώδους τοπίου στις δημοσκοπήσεις επαναβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, προωθώντας αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των τεράστιων αποκλίσεων στις πολιτικές έρευνες κοινής γνώμης.

Την κυβερνητική πρωτοβουλία προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς υπογραμμίζοντας ότι αν δεν λειτουργήσουν επιστημονικά οι δημοσκοπήσεις θα περιπέσουν σε ανυποληψία.

«Υπάρχει μια πολιτική αμείλικτη πραγματικότητα. Στο Δημοψήφισμα είχαμε τερατώδεις αποκλίσεις οι οποίες πολύ φοβάμαι ότι μόνο μερικώς μπορεί να εξηγηθούν από μεθοδολογική ανεπάρκεια και πολύ περισσότερο από ενδεχόμενες μεροληψίες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια απάντησης σε σχετική ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Ο κ. Παππάς μάλιστα άσφησε σαφείς αιχμές κατά εταιριών δημοσκοπήσεων, τονίζοντας ότι η αποτυχία πολλών εταιρειών να προσεγγίσουν το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου «είχε άλλου τύπου ελατήρια, όχι καθαρά επιστημονικά».

«Το πλαίσιο δεν είναι αρκετό διότι κακά τα ψέματα οι δημοσκοπήσεις γίνονται εργαλείο πολιτικής. Επομένως ναι: αυστηροποίηση θεσμικού πλαισίου. Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων γίνονται λεζάντα, η λεζάντα γίνεται ερώτηση σε τηλεοπτικό πάνελ και η ερώτηση του τηλεοπτικού πάνελ επιδιώκει να πάρει τη μορφή αδιαμφισβήτητου πολιτικού κλίματος» σημείωσε χαρακτηριστικά, συνοψίζοντας τις στρεβλώσεις του υπάρχοντος συστήματος.

Από το στόχαστρο του κ. Παππά δεν διέφυγαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για το θέμα, αφού ο υπουργός Επικρατείας συνέδεσε την απροθυμία της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμίου να συμπράξουν στη συγκρότηση του ΕΣΡ με το γεγονός ότι η Αρχή εποπτεύει και τα πορισμάτων της ένωσης των εταιρειών δημοσκοπήσεων (ΣΕΔΕΑ).

«Φοβάμαι ότι εδώ ερχόμαστε να αντιμετωπίσουμε τα επίχειρα πολιτικών επιλογών. Εδώ έχουμε άλλα μια πτυχή αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης και πάρα πολύ συνειδητής πολιτικής επιλογής του να μην υπάρχει αυτή τη στιγμή ΕΣΡ» σημείωσε.

Ο υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε, μάλιστα, τη Βουλή ότι στις 11 Ιανουαρίου συναντήθηκε με τον ΣΕΔΕΑ όπου έγινε ένας «ανοιχτός διάλογος που αφορούσε και το νομοθετικό πλαίσιο που θα έχει στόχο την προάσπιση της πληροφόρησης και την προστασία των ερευνητικών εργαλείων και των ίδιων των ερευνών». «Είναι πλήγμα για τη Δημοκρατία μας να υπάρχουν δυνατότητες αναλυτικών εργαλείων τα οποία όμως να έχουν απολύτως καταπέσει στα μάτια της κοινής γνώμης ως προς την χρησιμότητά τους» είπε και πρόσθεσε: «υπάρχει μια πολύ αυστηρότερη τιμωρία από οποιαδήποτε θα μπορούσε να προβλέψει ο νόμος: η αναξιοπιστία, η ανυποληψία, να μιλάς και να μη σου δίνει κανείς σημασία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...