Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τόσκας: Η κάθε μορφής παραπληροφόρηση κάνει κακό στους πρόσφυγες

Τόσκας: Η κάθε μορφής παραπληροφόρηση κάνει κακό στους πρόσφυγες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για να ελέγξει την πορεία των υποδομών που απαιτούνται προκειμένου να εξετάζεται η χορήγηση ασύλου στους πρόσφυγες που θα το ζητούν, πήγε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Μυτιλήνη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τόσκας αναφέρθηκε στη οριστικοποίηση του τεχνικού μέρους των επαναπροωθήσεων. Επίσης σχολίασε τη μείωση των ροών προσφύγων και μεταναστών προς την Ελλάδα, τονίζοντας πως μένει να αποδειχθεί αν τελικά η Τουρκία μείωσε τα ροές συμμορφούμενη με τα συμφωνηθέντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος, αναφέρθηκε στο ρόλο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, οι οποίες -όπως χαρακτηριστικά επισήμανε- πρέπει «να είναι χρήσιμες και για τους πρόσφυγες και να υποστηρίζουν καλύτερα τη χώρα και τις διεθνείς συμφωνίες».

Κατά την επίσκεψη του στο hot spot της Μόριας, ο κ. Τόσκας συναντήθηκε με την αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χέδερ Χίγκινμποτομ, την οποία ενημέρωσε για τις προσπάθειες που καταβάλει η ελληνική κυβέρνηση για την ασφαλή διαχείριση των ροών προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα

Οι δηλώσεις του κ. Τόσκα έχουν ως εξής:

«Ήρθαμε στη Μυτιλήνη για να δούμε μια κατάσταση λίγο διαφοροποιημένη απ’ ό,τι τις προηγούμενες φορές. Μια κατάσταση με μειωμένους ρυθμούς αφίξεων, αλλά και με διαφορετικές απαιτήσεις. Εδώ στη Μόρια ήδη έχουν αρχίσει και δημιουργούνται υποδομές για εξέταση των αιτήσεων των προσφύγων που ζητούν άσυλο. Ήρθαμε για να δούμε τι απαιτήσεις χρειάζονται, ώστε να μπορούμε να εξυπηρετήσουμε καλύτερα αυτήν την κατάσταση. Να είναι πιο οργανωμένα τα πράγματα, να μην ταλαιπωρούνται οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, να υπάρχει γενικότερα μια οργανωμένη διαχείριση του ζητήματος».

– Κύριε υπουργέ, επαναπροωθήσεις θα γίνουν και από τα νησιά και με ποιο τρόπο;

«Ο τρόπος των επαναπροωθήσεων συζητείται και με την τουρκική πλευρά και με την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτές τις ημέρες. Και σήμερα γίνονται συζητήσεις, όπως και έγιναν και τις προηγούμενες ημέρες. Συζητιέται το τεχνικό σκέλος των επαναπροωθήσεων. Όπως και οι ημερομηνίες που θα αρχίσουν αυτές οι διαδικασίες για να υλοποιούνται όσες συμφωνίες έχουν γίνει ή θα γίνουν. Επομένως είναι ένα θέμα που δεν έχει λήξει ακόμα αλλά είναι θέμα το να λήξει τις αμέσως επόμενες μέρες».

– Πώς σχολιάζετε τη μείωση ροών μεταναστών και προσφύγων προς τα νησιά;
«Τώρα δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ο παράγοντας καιρός επηρέασε σημαντικά στη μείωση των ροών. Είναι προφανές ότι η τουρκική πλευρά μπορεί να ελέγχει τα πράγματα, φαίνεται τώρα και άρα είναι προφανές ότι μείωσε τις ροές προκειμένου να συμμορφωθεί με τα συμφωνηθέντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα δούμε εάν αυτό συνεχιστεί. Όλα κρίνονται στην πράξη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συναγερμός για τις απανωτές φωτιές σε όλη τη χώρα – Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κικίλια

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...