Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πουπάκης: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι πέρα από τα κόμματα

Πουπάκης: Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι πέρα από τα κόμματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ανακοίνωση του ο Κώστας Πουπάκης ευχαριστεί τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του για την πρόταση να εκλεγεί εκ νέου στην Ευρωβουλή αλλά αυτή τη φορά με σταυρό προτίμησης.

Δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει στις ευρωεκλογές τονίζοντας με νόημα” Φυσικά και σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω να είμαι παρών στα κοινωνικά δρώμενα τιμώντας τη σχέση ζωής μου με την κοινωνία και την «καταγωγή» μου αγνοώντας οποιοδήποτε πολιτικό ή προσωπικό κόστος, πέρα καμιά φορά και από κόμματα ή ιδεολογίες”.

Διαβάστε όλη τη δήλωσή του:

Με την ολοκλήρωση των εργασιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρώ απαραίτητο και να δημοσιοποιήσω πλέον ότι ολοκληρώνεται και η παρουσία μου στην Ευρωβουλή, όπως μάλιστα σχετικά και έγκαιρα έχω ενημερώσει τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της ΝΔ κ. Α. Σαμαρά, ήδη, από τη Βόννη το 2009 επαναλαμβάνοντας μέχρι σήμερα αυτήν μου την επιλογή γραπτά και προφορικά.

Παρά την τιμητική για εμένα πρόταση από τη Ν.Δ. να συμμετάσχω εκ νέου στο προσεχές ευρωψηφοδέλτιο, για την οποία ευχαριστώ τον ίδιο τον Πρόεδρο προσωπικά, τον Διευθυντή του γραφείου του κ. Κ. Μπούρα, καθώς και τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ. κ. Α. Παπαμιμίκο, εξακολουθώ να πιστεύω ότι πρέπει να δοθεί η ευκαιρία και σε άλλα στελέχη ή προσωπικότητες να αξιοποιήσουν την εμπειρία τους προσφέροντας στην Πατρίδα μας, όπως άλλωστε εξ αρχής σχετικά είχα ενημερώσει και την κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ./ΕΛΚ.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τόσο τις Οργανώσεις Εργαζομένων και Εργοδοτών σε όλη την Ελλάδα, όσο και Καταναλωτικές Ενώσεις ή ανεξάρτητες δομές της κοινωνίας των πολιτών για την συνεργασία, τη συμπαράσταση και την πολύτιμη βοήθεια που μου προσέφεραν κατά την εκτέλεση του κοινοβουλευτικού μου έργου, ενός έργου που προσπάθησα με τη συνδρομή των συναδέλφων και των συνεργατών μου να του προσδώσω σαφή κοινωνικά, εθνικά και αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

Πάνω απ’ όλα, όμως, οφείλω να ευχαριστήσω για μια ακόμα φορά τη Νέα Δημοκρατία που με συμπεριέλαβε το 2009 στο ευρωψηφοδέλτιό της, και φυσικά προσωπικά και τον τότε Πρόεδρο της και Πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπό μου με τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ενεργά ως μέλος των Επιτροπών Απασχόλησης & Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικής Αγοράς & Προστασίας Καταναλωτών έχοντας προηγούμενα αποκτήσει μια μακρά και σημαντική εμπειρία σε κοινωνικές διαδικασίες και θεσμούς, συλλογικά όργανα και διεργασίες όπως:

από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ (2004-2009, ενασχόληση με όλα τα κοινωνικά και εργασιακά ζητήματα, Συλλογικές Διαπραγματεύσεις, κοινωνικός διάλογος-διαβουλεύσεις κοινωνικών εταίρων),
παράλληλα από τον ΟΑΕΔ σαν Εργατικός Αντιπρόεδρος (2006-2009, πολιτικές απασχόλησης, Ευρωπαϊκά Προγράμματα στήριξης των ανέργων και επιχειρηματικότητας),
καθώς και με τη συμμετοχή μου στην Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (2004-2009, όπου γνωμοδοτούσαμε για όλα ανεξαιρέτως τα Νομοθετικά Κείμενα -Οδηγίες, Εκθέσεις, Γνωμοδοτήσεις- όλης της προηγούμενης περιόδου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

Φυσικά και σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω να είμαι παρών στα κοινωνικά δρώμενα τιμώντας τη σχέση ζωής μου με την κοινωνία και την «καταγωγή» μου αγνοώντας οποιοδήποτε πολιτικό ή προσωπικό κόστος, πέρα καμιά φορά και από κόμματα ή ιδεολογίες. Μια πορεία άρρηκτα συνδεδεμένη με τους εργαζόμενους και τους ανέργους, τους συνταξιούχους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που δοκιμάζονται σκληρά, με «επίκεντρο» τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα, καθώς και τις ευάλωτες ομάδες που πληθαίνουν επικίνδυνα. Μια διαδρομή προσανατολισμένη δίπλα στον άνθρωπο και τις ανάγκες του, τους Έλληνες πολίτες και τα σοβαρά προβλήματα της καθημερινότητας που υπονομεύουν όχι μόνο την αξιοπρεπή διαβίωση αλλά ακόμα και αυτή την επιβίωση τους.

Άλλωστε, ορισμένα από τα κρίσιμα ζητήματα που υπήρξαν, μεταξύ άλλων, η «αιχμή του δόρατος» των παρεμβάσεών μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -πέρα από την κοινωνική προστασία, τις εργασιακές σχέσεις, την ανεργία, τη φτώχεια κ.λπ.- εξακολουθούν να αποτελούν ζωτικής σημασίας αιτήματα και διεκδικήσεις για τη στήριξη και ανακούφιση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όπως:

Η μείωση των συντελεστών ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης, όταν στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες δεν ξεπερνούν το 6-7%.
Η καθολική θεσμοθέτηση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος με τη χώρα μας να είναι μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις στην Ε.Ε. των 28, όπως και η θέσπιση και καθιέρωση του ελάχιστου ορίου αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Η πτώση των τιμών με την πάταξη ολιγοπωλίων, μονοπωλίων και καρτέλ που συντηρούν ή εντείνουν την ακρίβεια.
Η εφαρμογή του Προγράμματος Κοινωνικής Στέγασης που μόνο η Ελλάδα δεν διαθέτει καταργώντας ακόμη και τους ΟΕΚ και ΟΕΕ με τις αντίστοιχες κοινωνικές τους δραστηριότητες.
Η προστασία της ιδιοκτησίας των πολιτών από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις.
Η αναβάθμιση του κοινωνικού διαλόγου και του ρόλου των κοινωνικών εταίρων κατά τα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Μοντέλου και Κεκτημένου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Καβάλα: Χαστούκισαν τη βουλευτή της Ν.Δ., Αγγελική Δεληκάρη

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...