Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δ. Στρατούλης για διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι συλλογικές αποφάσεις μας δεσμεύουν όλους

Δ. Στρατούλης για διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ: Οι συλλογικές αποφάσεις μας δεσμεύουν όλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις διαφωνίες που εκφράστηκαν στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ευρωδιακήρυξη και την ανακοίνωση των πρώτων υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου σχολίασε εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης.

«Είμαστε μια γροθιά, μας δεσμεύουν όλους οι συλλογικές αποφάσεις που πήραμε χθες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στρατούλης στο Mega και πρόσθεσε πως «Σε μία συζήτηση στην Κ.Ε. ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του, έτσι είναι τα δημοκρατικά κόμματα», όμως η διακήρυξη δεσμεύει όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο κ. Στρατούλης απέρριψε την άποψη που εκφράζεται από τη Νέα Δημοκρατία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ενιαίο πρόσωπο. «Η ΝΔ να μαζέψει τις δικές της ακροδεξιές συνιστώσες και να μην κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε, διερωτώμενος: «Η ΝΔ στην οποία πάνω από το 1/3 φλερτάριζε με την ιδέα συνεργασίας με την ακροδεξιά δεν κυβερνούσε και δεν κυβερνά;».

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η αριστερή πλατφόρμα έβαλαν στην κυριολεξία μπουρλότο στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όταν κατέθεσαν κείμενο με το οποίο ζητούν την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ενστάσεις διατυπώθηκαν από πλευράς Αριστερής Πλατφόρμας στις υποψηφιότητες του Κρίτωνα Αρσένη και Γιάννη Βαρουφάκη. Οι λεγόμενοι προεδρικοί προέβαλαν αντιρρήσεις για τον Κώστα Λαπαβίτσα.

Τελικά στήθηκαν δύο κάλπες. Η πρώτη αφορούσε τα 78 ονόματα κομματικών υποψηφίων για να επιλεγούν οι 21. Μεταξύ αυτών ο νυν ευρωβουλευτής του κόμματος Νίκος Χουντής και οι δύο βουλευτές Δημήτρης Παπαδημούλης και Σοφία Σακοράφα.

Η δεύτερη κάλπη αφορούσε τα ονόματα 16 εξωκομματικών υποψηφιοτήτων. Από την ψηφοφορία που διεξήχθη αργά το βράδυ της Κυριακής δεν κατάφεραν να περάσουν τον κομματικό πήχη οι δύο πρυτάνεις Μυλόπουλος Γιάννης και Αλμπάνης Τριαντάφυλλος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων).

Προκειμένου να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός των 42 απομένουν επτά εξωκομματικές υποψηφιότητες οι οποίες αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, καταβάλλονται προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένα όνομα έκπληξη, από τον χώρο της τέχνης, για να στελεχώσει το ευρωψηφοδέλτιο.

Λαφαζάνης: «Εντός ευρωζώνης ούτε απλή μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει»

Κατά της διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής της μειοψηφίας Π. Λαφαζάνης σημείωσε ότι τις αποφάσεις που λαμβάνει το κόμμα τις στηρίζει περισσότερο η μειοψηφία και λιγότερο η πλειοψηφία, τονίζοντας παράλληλα ότι στην ευρωδιακήρυξη του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιγράφεται η έξοδος από την ευρωζώνη χάριν, όπως είπε, της «ιδεολογικής τρομοκρατίας».

«Ο λαός πρέπει να ξέρει τι θα γίνει σε όλες τις περιπτώσεις. το ευρώ αντιπροσωπεύει πολιτική και ιδεολογική κατεύθυνση. Εντός ευρωζώνης ούτε απλή μεταρρύθμιση δεν μπορεί να γίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης.

Απάντηση Ν. Παππά στον Π. Λαφαζάνη

Απάντηση στον Π. Λαφαζάνη, έδωσε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα Ν. Παππάς, ο οποίος ζήτησε να μην υιοθετεί ο ΣΥΡΙΖΑ την επιχειρηματολογία των αντιπάλων του θέτοντας και το βασικό δίλημμα των εκλογών που είναι μνημόνια ή αντιμνημόνιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...