Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για την “Ηλεκτρονική Αθηνών” – Τι ζητά από το υπ. Εργασίας

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ για την “Ηλεκτρονική Αθηνών” – Τι ζητά από το υπ. Εργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επαναλειτουργία της «Ηλεκτρονικής Αθηνών» ή αποζημιώσεις των εργαζομένων και ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας ζητά το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του με αφορμή το «λουκέτο» που ανακοίνωσε η αλυσίδα καταστημάτων.

Στην ανακοίνωση καταγγέλλεται η «απαράδεκτη ενέργεια την διοίκησης της εταιρείας ‘Ηλεκτρονική Αθηνών’, να προχωρήσει εν κρυπτώ και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους σε πτώχευση της επιχείρησης, πετώντας ουσιαστικά στο δρόμο 450 εργαζόμενους».

«Η διοίκηση της εταιρείας μπορεί και πρέπει, έστω και την ύστατη ώρα, να προχωρήσει σε ανάκληση της απόφασής της και στις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για επαναλειτουργία της επιχείρησης σε συνεργασία με τους εργαζόμενους. Σε άλλη περίπτωση, οφείλει να εγγυηθεί την καταβολή των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους και να μην κρυφτεί πίσω από την απόφαση πτώχευσης του δικαστηρίου και τον ορισμό σύνδικου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το τμήμα Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί το υπουργείο Εργασίας και την κυβέρνηση, να κινηθούν προς την κατεύθυνση της επαναλειτουργίας της επιχείρησης, και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, να εξασφαλίσουν τουλάχιστον τις αποζημιώσεις των εργαζομένων και την ένταξή τους στο ταμείο ανεργίας. Παράλληλα δε, ζητά να υπάρξουν οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε οι βασικοί μέτοχοι μιας εταιρείας να είναι υπεύθυνοι με την προσωπική τους περιουσία για οφειλές σε εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία, προκειμένου να μην χρησιμοποιείται η πτώχευση ως όπλο για την καταστρατήγηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Η κυβέρνηση καλείται επίσης, να βελτιώσει και να διευρύνει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την «αυτοδιαχείριση πτωχευμένων επιχειρήσεων, ώστε να διευκολύνονται πιθανές συνεργατικές πρωτοβουλίες των εργαζομένων της υπό πτώχευση επιχείρησης»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...