Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέσω Eurostat περνά στην αντεπίθεση ο Τσίπρας – Τι είπε σε Μέρκελ

Μέσω Eurostat περνά στην αντεπίθεση ο Τσίπρας – Τι είπε σε Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρεμιέρα στο νέο γύρο πολιτικής διαπραγμάτευσης για το άμεσο κλείσιμο της αξιολόγησης έκανε ο Αλέξης Τσίπρας με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνομίλησε με την κα Μέρκελ για περίπου 20 λεπτά, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην ληφθούν υπόψη στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις τα επί τω βελτίω αναθεωρημένα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, τα οποία επιβεβαιώνονται από την έκθεση της Eurostat.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ως εκ τούτου όλα τα στοιχεία αυτά να ληφθούν υπόψη στο τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης, την ώρα που οι δανειστές έχουν θέσει σε επίπεδο συζήτησης το θέμα των πρόσθετων προληπτικών μέτρων σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Στόχος του Μαξίμου είναι να κλείσει σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων μία συμφωνία μέχρι την Παρασκευή, ημέρα που λαμβάνει χώρα το κρίσιμο Eurogroup στο Άμστερνταμ, με την κλεψύδρα ωστόσο να αδειάζει.

Σύμφωνα με κορυφαίες κυβερνητικές πηγές, η γερμανίδα Καγκελάριος αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του Έλληνα πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι εφόσον επιβεβαιωθούν αυτά τα στοιχεία θα εξεταστούν για να ληφθούν υπόψη.

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες θέλουν την Eurostat να επικυρώνει ένα πρωτογενές πλεόνασμα της τάξης του 0,2% του ΑΕΠ για το 2015, αδειάζοντας πλήρως της προβλέψεις του ΔΝΤ που έκαναν λόγογ για ύφεση 2,3%. Το γεγονός αυτό αποτελεί για το Μαξίμου, μαζί με την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης από τον Ντράγκι και την πλήρη υλοποίηση από την κυβέρνηση των συμφωνηθέντων από τον Ιούλιο του 2015 τα τρία ισχυρά διαπραγματευτικά χαρτιά έναντι των δανειστών.

Πληροφορίες από το κυβερνητικό επιτελείο αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει το άμεσο διάστημα νέο κύκλο επαφών, τόσο με Ευρωπαίους ηγέτες όσο και με αξιωματούχους για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...