Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τεχνικές διορθώσεις ζητεί το Eurogroup από την Ελλάδα για να δοθεί η δόση

Τεχνικές διορθώσεις ζητεί το Eurogroup από την Ελλάδα  για να δοθεί η δόση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο να δοθεί στο  Eurogroup το οριστικό «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης 11 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Οπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αξιωματούχους των Βρυξελλών, η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όλες τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τις εκταμιεύσεις, αλλά ότι η οριστική έγκριση θα εξαρτηθεί από «τεχνικές διορθώσεις» σε πτυχές της ελληνικής νομοθεσίας, διορθώσεις οι οποίες ωστόσο δεν προσδιορίζονται.

Το πρακτορείο αναφέρει επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να ζητήσουν από τους υφισταμένους τους στο Euro Working Group να εξετάσουν τις απαιτούμενες αλλαγές μέσα στις επόμενες μια έως δύο εβδομάδες και μετά να δοθεί η τελική έγκριση για τις αποταμιεύσεις.

«Περιμένω (να καταλήξουμε) σε μια συμφωνία επί της αρχής για την Ελλάδα, η οποία θα υπόκειται σε κάποια τεχνική αξιολόγηση μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιρλανδίας Μάικλ Νούναν.

Σύμφωνα με κοινοτική πηγή, που επικαλείται το ΑΠΕ οι εκκρεμότητες, θα περιλαμβάνονται στην τελική δήλωση των υπουργών Οικονομικών.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι αυτές οι εκκρεμότητες δεν είναι καθοριστικές και θα επιλυθούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Το μέγεθος της επόμενης δόσης του δανείου δεν έχει καθοριστεί επακριβώς, σύμφωνα με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους. Οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί κυμαίνονται από τα 8-9 ως και τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Η Αθήνα χρειάζεται τη νέα δόση ως τα μέσα Ιουλίου το αργότερο για να αποπληρώσει οφειλές της προς το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Εμπλοκή με το Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Έντονη δυσαρέσκεια εντός των τεχνικών κλιμακίων αλλά και σε επίπεδο EWG υπάρχει για την ανακοίνωση του νέου Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή το απόγευμα της Κυριακής.

Το θέμα παραπέμπεται από τα τεχνικά κλιμάκια στους ΥΠΟΙΚ με την επισήμανση ότι χρειάζονται περαιτέρω διευκρινίσεις. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι οι πόροι του Ταμείου θα προέρχονται από την υπέρβαση -αν αυτή σημειωθεί- του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Σκοτώθηκε κάμεραμαν του Reuters στον νότιο Λίβανο

Τα ξένα ΜΜΕ δεν «βλέπουν» νικητή στις ελληνικές εκλογές

Ο Μητσοτάκης εκτίναξε το χρέος πάνω από 400 δισ. ευρώ

Non paper από Βερολίνο με σκληρούς όρους για μείωση χρέους – Τι σημαίνει για την Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...