Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Ουδέποτε τέθηκε θέμα κατάργησης 13ου – 14ου μισθού

Κατρούγκαλος: Ουδέποτε τέθηκε θέμα κατάργησης 13ου – 14ου μισθού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ουδέποτε τέθηκε θέμα κατάργησης του 13ου και του 14ου μισθού, δεν ήταν μέσα στο μνημόνιο, πρόκειται για απολύτως κατασκευασμένη είδηση και την κατήγγειλα ως τέτοια. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε διάψευση, παραμένει όμως η “είδηση” στον “αφρό”.

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ρ/σ Alpha, επισημαίνοντας ότι «ακόμα και ο ΣΕΒ που είχε πει για την ενσωμάτωση, έβγαλε ανακοίνωση χθες ότι ούτε καν το ζητάει».

«Τώρα που κλείνει η αξιολόγηση και τερματίζεται η αβεβαιότητα, κάποιοι θέλουν να τη συντηρήσουν» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας, καταλογίζοντας ευθύνες σε εφημερίδες αλλά και στη Νέα Δημοκρατία.

«Θα αποκρουστεί η θέση του ΔΝΤ για ομαδικές απολύσεις»

Ο κ. Κατρούγκαλος εκτίμησε ακόμη πως θα αποκρουστεί η θέση του ΔΝΤ για ομαδικές απολύσεις, τονίζοντας πως δεν το θέλουν ούτε οι εργοδοτικές οργανώσεις. «Για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων οι δανειστές, το ΔΝΤ, έχουν μια ιδεοληψία και εξακολουθούν να τις ζητούν. Προφανώς εμείς δεν το δεχόμαστε αυτό και το ΔΝΤ εμφανίζεται ξανά απομονωμένο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μετά από τη λαίλαπα της πενταετίας είμαστε η πλέον απορυθμισμένη χώρα της Ευρώπης στα εργασιακά, σημείωσε ο υπουργός Εργασίας και συμπλήρωσε: «Προσπαθούμε να γυρίσουμε πίσω στο κοινωνικό μοντέλο … «εμείς βάλαμε ως κεντρικό ζήτημα την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. Είχαμε πάνω από 200 κλαδικές συμβάσεις και τώρα έχουμε λιγότερες από 10».

«Το μεγαλύτερο στοίχημα η αντιμετώπιση της “μαύρης” εργασίας»

Για την αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας είπε ότι είναι το μεγαλύτερο στοίχημα. «Προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε με περισσότερους ελέγχους και να βελτιώσουμε το νομοθετικό πλαίσιο. Προσπαθήσουμε να εξορθολογίσουμε, επίσης, τη νομοθεσία των προστίμων γιατί τώρα είναι εξοντωτική. Για μία μικρή επιχείρηση, π.χ.,ισοδυναμεί με θανατική καταδίκη».

«Έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι στο Mega»

Σε ερώτηση για την κατάσταση στο Mega ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως έχουν δίκιο οι εργαζόμενοι.«Έχουμε κάνει τρεις τριμερείς συναντήσεις στο υπ. Εργασίας. Δυστυχώς δεν μπορώ να πω ότι ανταποκρίθηκαν με ειλικρίνεια από την εργοδοτική πλευρά. Εκπροσωπήθηκαν (στις τριμερείς) από δικηγόρους. Η στάση τους θα έλεγα ότι αγγίζει τα όρια της κοροϊδίας» σχολίασε.

Για το θέμα της αδειοδότησης (του Mega) είπε ότι ο νόμος βάζει κάποιες προϋποθέσεις. «Για ποια άδεια μιλάμε, εδώ δεν μπορούν να συντηρήσουν την υπάρχουσα κατάσταση» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για«Πυρσός» και Athens Ledra

Σε ό,τι αφορά την εταιρεία Πυρσός και το ξενοδοχείο Athens Ledra που έκλεισαν πρόσφατα, ο υπουργός είπε ότι «δυστυχώς υπάρχουν πλούσιοι επιχειρηματίες με χρεοκοπημένες επιχειρήσεις. Η εργασιακή ζούγκλα φτάνει σε αυτά τα έσχατα φαινόμενα».  

Πρόσθεσε ότι «δεν έχουμε κάνει ακόμα ό,τι περιμένει από εμάς ο κόσμος αλλά προσπαθούμε. Στις περισσότερες περιπτώσεις μέσω ανώνυμων εταιρειών κρύβουν το ποιος είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης».

Για τη Συνταγματική Αναθεώρηση

Μιλώντας για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ο κ. Κατρούγκαλος έκανε λόγο για «αλλαγές με συναίνεση». Αναφέρθηκε στην κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, λέγοντας ότι πρέπει να πάψει το πολιτικό προσωπικό της χώρας να έχει ειδική μεταχείριση. Έκανε λόγο όμως και για θεσμούς άμεσης δημοκρατίας: «Ο πολίτης να ελέγχει μαζεύοντας υπογραφές π.χ., το λεγόμενο κυρωτικό δημοψήφισμα. Θέλουμε να ξαναδώσουμε δύναμη στον απλό άνθρωπο». 

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελένη Μενεγάκη: Τέλος από το MEGA

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Συνελήφθη 31χρονος στην Κέρκυρα που έστελνε email στο Mega για βόμβα

Ο Λάρι Σάμερς για την «επικών διαστάσεων ελληνική τραγωδία»: Το ΔΝΤ έκανε λάθη, η Ελλάδα δεν ήταν αθώο θύμα

Μισθοί στον ιδιωτικό τομέα: «Ξεπαγώνουν» οι τριετίες, χωρίς αναδρομικότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...