Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δ. Χριστόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να διαψεύσει τον εαυτό του

Ο Δ. Χριστόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να διαψεύσει τον εαυτό του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με επιστολή του στο διαδικτυακό ΒΗΜΑ, την οποία το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μοίρασε και στον υπόλοιπο Τύπο ως NON PAPER, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Χριστόπουλος, από φερέφωνο του νεοοθωμανικού ιμπεριαλισμού και κεμαλικού εθνικισμού, προσπαθεί να διαψεύσει τον εαυτό του.

Δηλαδή, ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν εννοούσε αυτό που έγραψε, ότι «βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα», αλλά ότι “είναι το ελληνικό κράτος με τις πολιτικές που ακολούθησε ως το 1990 δημιούργησε ένα “συμπαγές τουρκικό πράγμα” το οποίο κατόπιν προσπαθεί να διασπάσει”, εξηγώντας και το δεύτερο μέρος του… συλλογισμού του, «από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία» οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, «πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών». Ασυναρτησίες δηλαδή αλλά…

Δεν θα σχολιάσουμε, φυσικά, γιατί ο κ. Χριστόπουλος επιλέγει από όλο τον Τύπο το ΒΗΜΑ να απαντήσει, τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται, αλλά γιατί ύστερα από τόσες ώρες και τόσο χαμό και μετά από σειρά ανόητων ανακοινώσεων του Γραφείου Τύπου, που αντί να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα επιλέγουν να τη “λένε” στον Πάγκαλο και να αερολογούν, βάζουν τον εκλεκτό τους διανοούμενο (ο άνθρωπος αυτός διδάσκει τα παιδιά μας στο Πάντειο), να αυτοδιαψευστεί στο γνωστό δημοκρατικό και προπάντων φιλολαϊκό ΒΗΜΑ.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε με πόση ελαφρότητα, άγνοια, προχειρότητα αλλά (να το αναγνωρίσουμε αυτό) αίσθημα ευθύνης απέναντι στη γνώμη του Τουρκικού Προξενείου, χειρίζεται τα πράγματα στη Θράκη. Δεν είναι ο κ. Χριστόπουλος υπόλογος για τις απόψεις του, είναι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που τον έχει λογογράφο του (όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα του διαδικτύου) κι αυτός ο Πρόεδρος και μελλοντικός Πρωθυπουργός (εάν συνεχίσει έτσι δεν τον βλέπουμε να κυβερνά) κρύβεται από την Κοινή Γνώμη. Είναι υπόλογη επίσης η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει ιδέα από εθνικά θέματα και χειρισμούς εθνικών θεμάτων και θέλει και να κυβερνήσει τη χώρα, είναι υπόλογος -με άλλα λόγια- όλος αυτός ο ασυνείδητος θίασος της δήθεν αριστεράς που ακόμα κι αυτή τη στιγμή κρύβεται από τον δημοκρατικό λαό που ζητά την ψήφο του και συνάμα από όλο το έθνος, στο οποίο είναι υπόλογοι ως αξιωματική αντιπολίτευση (εάν έχουν συνειδητοποιήσει ότι είναι αξιωματική αντιπολίτευση).

Εκτός εάν στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν απάντηση αυτό το κείμενο, “τρία πουλάκια κάθονταν”, που εξέδωσαν ως σχόλιο για τα γεγονότα:

Το ζήτημα της μειονότητας στη Θράκη είναι πολύ σοβαρό για να το εκμεταλλεύονται- διάφορες πλευρές- για να εξυπηρετήσουν τις δικές τους σκοπιμότητες.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να δώσει εξετάσεις και διαπιστευτήρια απέναντι σε κανέναν για τις θέσεις του για το συγκεκριμένο ζήτημα και στο κατά πόσο υποκύπτει σε πιέσεις ξένων παραγόντων. Αυτές είναι γνωστές και ξεκινούν από την πεποίθηση ότι όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να απολαμβάνουν ίσων δικαιωμάτων.
Να σημειώσουμε επίσης ότι αυτοί που κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπέκυψε στις πιέσεις του τουρκικού προξενείου για να αποσυρθεί η υποψηφιότητα της κ.Σαμπιχά, σκόπιμα ξεχνούν να αναφέρουν ότι τα δικά τους κόμματα δεν έχουν καμία υποψηφιότητα προερχόμενη από τη μειονότητα, την ίδια στιγμή που κύκλοι του τουρκικού προξενείου επιλέγουν να κατεβάσουν το δικό τους συνδυασμό και αποθαρρύνουν υποψηφιότητες μειονοτικών στα άλλα κόμματα.

Δηλαδή τι μας λέει εδώ ο ΣΥΡΙΖΑ; Ότι έκανε ό,τι έκανε για να μην κατεβάσει το προξενείο δικό του ψηφοδέλτιο; Μας δουλεύουν; Θα μας τρελάνουν εντελώς; Δηλαδή φοβούνται το προξενείο; Είναι εντελώς ανίδεοι; Έχουν χάσει τη μπάλα; Η λογική σηκώνει τα χέρια ψηλά…

Διαβάστε και την επιστολή του Δημήτρη Χριστόπουλου στο ΒΗΜΑ, μιας κι από ό,τι φαίνεται το κόμμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ κι ο αρχηγός του, θα συνεχίζουν να κρύβονται και να μην δίνουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό όχι μόνο για τις αποφάσεις τους, αλλά και για τις καταγγελίες ότι κάνουν “πολιτικά παιχνίδια” με το τουρκικό προξενείο. Είναι να απορεί κανείς με τη γενναιότητα αυτής της υποτιθέμενης “αριστεράς”…

Επιστολή του Δημ. Χριστόπουλου στο tovima.gr

«Κύριε Διευθυντά

Σημερινή ανάρτηση στον διαδικτυακό σας τόπο http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=588640 σχετικά με δηλώσεις μου αναφορικά με την μειονοτική υποψηφιότητα που αποσύρθηκε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τιτλοφορείται «Δ. Χριστόπουλος: ανοίγει θέμα Συνθήκης της Λωζάννης».

Από πουθενά στις δηλώσεις μου που αναφέρονται στο δημοσίευμα δεν προκύπτει πεποίθησή μου πως τάχα ανοίγει θέμα Συνθήκης της Λωζάννης. Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα ζητήματα των μειονοτήτων υποστηρίζω το ακριβώς αντίθετο: ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και είναι πολλαπλώς επισφαλές να τεθεί.

Η άποψη μου, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά μου στα οποία το δημοσίευμα αναφέρεται, είναι το ελληνικό κράτος με τις πολιτικές που ακολούθησε ως το 1990 δημιούργησε ένα “συμπαγές τουρκικό πράγμα” το οποίο κατόπιν προσπαθεί να διασπάσει. Η θέση αυτή δεν ανοίγει κανένα θέμα Συνθήκης της Λωζάννης όπως πολύ συχνά είχα την ευκαιρία να επισημαίνω στο πλαίσιο της ως σήμερα ακαδημαϊκής μου διαδρομής και το κάνω και σήμερα..

Παρακαλώ λοιπόν για την άμεση αναδημοσίευση της παρούσας επιστολής.
Ευχαριστώ.

Δημήτρης Χριστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Παντείου, υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...