ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιωάννης Κασουλίδης, Κύπρος, Νίκος Κοτζιάς, Πραξικόπημα, Πραξικόπημα Τουρκία, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,


















































Το Ιράν απειλεί με παγκόσμιο πόλεμο τρομοκρατίας - Η Χεζμπολάχ έτοιμη να «κάψει» τον Λίβανο
Γιόνι Μπεν-Μεναχέμ: Η Συρία επιδιώκει ισλαμιστική επέκταση σε Λίβανο και Γκολάν για την εξυπηρέτηση των τουρκικών συμφερόντων
Ίλιον: Συνελήφθη 18χρονος που μαχαίρωσε τον 61χρονο πατέρα του
Ο Αλέξης Τσίπρας κήρυξε ανένδοτο σε παράσιτα, αιμοπότες και ακρίδες: «Δεσμεύομαι ότι αυτοί που τσαλαπάτησαν το κράτος δικαίου και τη
Πρώην πράκτορας της Μοσάντ βοήθησε στη φυγάδευση του γιου του Προέδρου της Βραζιλίας στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, με έμφαση στο θέμα της ασφάλειας, οι επιπτώσεις του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία και η ελληνο-κυπριακή συνεργασία στο πλαίσιο των τριμερών συμφωνιών, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης εργασίας που είχαν στην Αθήνα, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης.
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε για άλλη μία φορά την υποστήριξή της Ελλάδας στη διαπραγμάτευση για την εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Κυπριακό, επισημαίνοντας πως «έχουμε κάνει σοβαρά βήματα».
Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη, αυτή η λύση να είναι παραγωγική και δημοκρατικά ορθή, «δηλαδή να καταργηθεί το καθεστώς των εγγυήσεων και να απομακρυνθούν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής».
Ο κ. Κασουλίδης χαρακτήρισε παραγωγική τη συνάντηση και υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης ενός συστήματος που θα κάνει όλους τους Κύπριους πολίτες να νιώθουν εξίσου ασφαλείς, είτε είναι Ελληνοκύπριοι είτε είναι Τουρκοκύπριοι.
Όπως σημείωσε, σε ένα τέτοιο σύστημα δεν χωρούν, ούτε συνθήκες εγγυήσεως, ούτε παρουσία τουρκικών στρατευμάτων.
























































