Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: 4 στους 10 Έλληνες θα ψήφιζαν υπέρ ενός Grexit!

Δημοσκόπηση: 4 στους 10 Έλληνες θα ψήφιζαν υπέρ ενός Grexit!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Public Issue, Βρετανία, Δημοσκοπήσεις,

Aρχίζει να δυναμώνει ο ευρωσκεπτικισμός στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από τη μηνιαία έρευνα του Πολιτικού Βαρόμετρου της Public Issue για την “Αυγή”, καθώς οι πολίτες στο ερώτημα εάν γινόταν αύριο στην Ελλάδα δημοψήφισμα για το Grexit, απάντησαν ότι θα ψήφιζαν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ε.Ε. σε ποσοστό 56% και κατά σε ποσοστό 39%.

Εντυπωσιακό είναι και το αποτέλεσμα στην ερώτηση για το αποφασισμένο Brexit καθώς οι Έλληνες δήλωσαν ότι ένιωσαν χαρά (34%) με την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ε.Ε., με αμέσως επόμενη αντίδραση την αδιαφορία (33%) και με ένα 29% να δηλώνει ότι λυπήθηκε.

Πάντως, μια μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων (80%) εκτιμά ότι μετά τη Βρετανία είναι πιθανόν να θελήσουν να αποχωρήσουν και άλλες χώρες από την Ε.Ε., ενώ είναι τελείως μοιρασμένες οι εκτιμήσεις σχετικά με το ποιες επιπτώσεις θα έχει το Brexit στην ίδια τη Βρετανία.

Περισσότερη Αθήνα, λιγότερες Βρυξέλλες

Εντυπωσιακά μεγάλη είναι η επιθυμία των πολιτών να επιστρέψουν κάποιες εξουσίες από τις Βρυξέλλες στις εθνικές κυβερνήσεις (72%), ενώ μόλις ένα 12% προτιμά το αντίστροφο. Για την απάντηση σ’ αυτό το ερώτημα περιορισμένο ρόλο παίζουν τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των ερωτηθέντων -φύλο, ηλικία, εάν είναι μορφωμένοι, πού εργάζονται, εάν είναι πλούσιοι ή φτωχοί κ.λπ.- καθώς και το πού τοποθετούν πολιτικά τον εαυτό τους. Πάντως, εξακολουθεί να υπάρχει ένα 44% των Ελλήνων -ποσοστό μάλλον άνω του κοινοτικού μέσου όρου- που έχει θετική γνώμη για την Ε.Ε., καθώς κι ένα 55% που έχει θετική γνώμη για το ευρώ. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η θετική γνώμη μειώνεται σταθερά. Όπως μειώνεται από 70% σε 50% -παραμένοντας πλειοψηφική- η εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα ήταν χειρότερα με τη δραχμή.

Κίνα, αγάπη μου…

Αδυναμία φαίνεται να τρέφουν οι Έλληνες στην Κίνα και τους Κινέζους, με τις θετικές γνώμες για τη χώρα και τους πολίτες της να φτάνουν το 70% και 71%, αντιστοίχως. Μάλιστα, η συμπάθεια είναι πλειοψηφική -έστω με διακυμάνσεις- σε όλο το πολιτικό φάσμα. Επίσης, η πλειονότητα των ερωτηθέντων (67%) βλέπει την οικονομική συνεργασία με την Κίνα ως ευκαιρία για ανάπτυξη.

Ναι στην απλή αναλογική

Τις ώρες που η Βουλή συζητούσε για τον εκλογικό νόμο, η Public Issue ρωτούσε τους πολίτες τι θέλουν από ένα νέο εκλογικό σύστημα. Η πλειοψηφία (50%) θέλει ένα σύστημα που να εξασφαλίζει τη δίκαιη εκπροσώπηση των μικρότερων κομμάτων, ενώ ένα 40% θεωρεί σημαντικότερο να εξασφαλίζει σταθερές κυβερνήσεις. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ (71%), του ΚΚΕ (86%) και της Ένωσης Κεντρώων (78%) σταθερά τάσσονται υπέρ της απλής αναλογικής, με τη Ν.Δ. (20%) και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη (23%) να είναι στον αντίποδα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

DW: Ζυγίζει μάλλον ακόμη την κατάσταση η Άγκυρα για τη Μέση Ανατολή

Αμερικανοί και Βρετανοί κατέρριψαν περισσότερα από 100 ιρανικά ντρόουν

Το Ιράν έτοιμο να χτυπήσει το Ισραήλ – Κίνδυνος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...