Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με τους Πομάκους της Ξάνθης ο Τέρενς Κουίκ

Με τους Πομάκους της Ξάνθης ο Τέρενς Κουίκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Περιοδεία στα Πομακοχώρια του νομού Ξάνθης πραγματοποίησε την Παρασκευή ο Βουλευτής Επικρατείας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης με τον Συνδυασμό εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

Στις Θέρμες όπου σταμάτησε για να συνομιλήσει με τους κατοίκους, του ζητήθηκε να κάνει μια δήλωση σχετικά με αυτήν την επίσκεψη του σε μια περιοχή, όπου και ως δημοσιογράφος αλλά και ως Βουλευτής έχει βρεθεί επανειλημμένα, αναπτύσσοντας αδελφικές σχέσεις με πολλούς Πομάκους σε διάφορα χωριά.

Η δήλωση που έκανε είναι η εξής:

«Παρακολουθώ με αηδία το υποκριτικό αλληλοκάρφωμα και ξεμπρόστιασμα κομμάτων και Συνδυασμών, Δημοτικών και Περιφερειακών, για τους προξενικούς που κρύβουν στον κόρφο τους και που στηρίζουν, επειδή έτσι το επέβαλε ή θέλουν να κάνουν τα γλυκά προεκλογικά μάτια στο Προξενείο.

Παρακολουθώ και κάποιους που έχουν προτιμήσει την τακτική της ένοχης σιωπής.

Είμαι πολύ περήφανος που ηγούμαι του Συνδυασμού εθνικού σκοπού ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ενός Συνδυασμού για τον οποίο κανένας δεν μπορεί να μας πιάσει στο στόμα του, γιατί κανένας από εμάς δεν παίρνει γραμμή από το Προξενείο, δεν έχει προσκυνήσει το Προξενείο και ταυτόχρονα κανένας από εμάς – δεν πρέπει να το ξεχνάμε – δεν αποδέχεται τον ενδοτισμό στο άλλο μεγάλο εθνικό θέμα, το θέμα της Μακεδονίας.

Εμείς βροντοφωνάζουμε ΟΧΙ στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Δηλώνουμε απερίφραστα ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟΠ και ΣΚΟΠΙΑ ΣΤΟΠ.

Όλα αυτά τα συνδυάζω και με την άμεση ανάγκη ανόρθωσης της οικονομίας της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Σήμερα επισκέφτηκα τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, εδώ στα Πομακοχώρια. Το Ζλάτογκραντ, λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα, είναι γεμάτο με μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δουλεύουν με φόρο 10%.

Λίγα μέτρα πιο νότια, από την ελληνική πλευρά, τα Πομακοχώρια δουλεύουν με τους εξοντωτικούς φόρους της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και του οικονομικού εκτελεστή της χώρας, Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Πομακοχώρια άδεια από την οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα, με Έλληνες πολίτες, μουσουλμανικού θρησκεύματος που τιμώ και σέβομαι και που είναι εγκαταλελειμμένοι στη τύχη τους, με τις ελληνικές κυβερνήσεις να τους συμπεριφέρονται σαν να είναι πολίτες τρίτης κατηγορίας.

Διαχρονικό και διακομματικό τεράστιο λάθος».

Η περιοδεία του Τέρενς Κουίκ στα Πομακοχώρια της Ξάνθης ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή, με πολλούς να θυμούνται τα ρεπορτάζ που έκανε στα τεμένη μουσουλμανικών χωρών, όπως στο Ιράν, στο Ομάν, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην Αίγυπτο, στη Συρία κτλ.

Είχε επίσης την ευκαιρία στα διάφορα καφενεδάκια, από τον Κένταυρο μέχρι την Μέδουσα και από την Γλαύκη μέχρι την Μάνταινα, να μιλήσει με τους κατοίκους και κυρίως να ακούσει από το δικό τους το στόμα ποιές θα ήθελαν να είναι οι προτεραιότητες του όταν θα εκλεγεί Περιφερειάρχης της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Σε όλη αυτή την περιοδεία τον συνόδευε η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Χρύσα Ούτση και όλοι οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του νομού Ξάνθης με επικεφαλής τον Πομάκο Ιρφάν Μεχμέτ Αλή.

Επίσης ο επικεφαλής του εκλογικού αγώνα Ξάνθης Δημοσθένης Σταματιάδης και ο Πρόεδρος ΑΝΕΛ Ξάνθης Δημήτρης Δούζης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης έθεσε εκτός Κ.Ο. τον βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν

Ελληνίδα καθηγήτρια του Κέιμπριτζ προσπαθεί να σώσει τα «Ρωμέικα», τα ελληνικά που μιλάνε οι Έλληνες μουσουλμάνοι του Πόντου

Νίκος Κοτζιάς: «Τουρκικά Πανεπιστήμια θα ανοίξουν παραρτήματα στη Θράκη»

Ο Χακάν Φιντάν έθεσε θέμα «Τούρκων» σε Δυτ. Θράκη και Δωδεκάνησα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...