Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πονοκέφαλος” για το Μαξίμου το προσφυγικό: Από μία κλωστή η συμφωνία

“Πονοκέφαλος” για το Μαξίμου το προσφυγικό: Από μία κλωστή η συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από μία κλωστή κυριολεκτικά κρέμεται η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό, με το Μέγαρο Μαξίμου να παραδέχεται πως οι απειλές Ερντογάν για τη βίζα και η κατάσταση στο εσωτερικό της γείτονος αποτελούν ωρολογιακή βόμβα.

Στο κυβερνητικό επιτελείο υπογραμμίζουν ότι παραμένουν προσηλωμένοι στα όσα προβλέπονται από τη συμφωνία του περασμένου Μαρτίου και παρακολοθούν προσεκτικά τις εξελίξεις.

Ωστόσο, ο προβληματισμός στην Ηρώδου Αττικού δεν περιορίζεται μόνο στην Τουρκία αλλά και στη στάση των Βρυξελλών, όπως διαβεβαίωσε χθες και σε συνέντευξή του ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Μουζάλας.

«Μας προβληματίζει, όπως μας προβληματίζει και η κατάσταση με την Τουρκία» σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε πως αν η Ευρώπη θέλει να παραμείνει Ευρώπη πρέπει να διαχειριστεί αυτά τα προβλήματα.

Το μεγάλο ζητούμενο εξακολουθεί να είναι η κατανομή προσφύγων σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. κατ’ αναλογία, κάτι το οποίο μέχρι στιγμής παραμένει μονάχα σχέδιο επί χάρτου.

«Χώρες όπως η Ιορδανία, ο Λίβανος και άλλες γειτονικές να μπορούν να υποδεχθούν και να φιλοξενήσουν πρόσφυγες στα εδάφη τους με βάση την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Στη συνέχεια να υπάρχει η δυνατότητα στους πρόσφυγες από την Τουρκία να διανέμονται στις χώρες της Ε.Ε. βάσει των κριτηρίων, πληθυσμιακών κ.α. Το ίδιο να συμβεί και από την Ελλάδα ώστε να διανέμονται στις χώρες της Ε.Ε. κατ’ αναλογία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας, δίνοντας το στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης.

Παράλληλα, προκειμένου να μην συνάγονται λανθασμένα συμπεράσματα, ο Γιάννης Μουζάλας χθες διέψευσε ότι ζήτησε την εκπόνηση ενός «Plan B» από την Ευρωπαϊκή Ένωση για το προσφυγικό, σε περίπτωση ακύρωσης της συμφωνίας με την Τουρκία. Ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, με ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για λανθασμένη απόδοση των δηλώσεών του από την γερμανική εφημερίδα Bild.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Τι θα διδάσκεται στο μάθημα «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία της Τουρκίας

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Η «Γαλάζια Πατρίδα» θα διδάσκεται στα τουρκικά σχολεία – «Αποδίδει» ο κατευνασμός Μητσοτάκη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...