Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο στόχαστρο «πρακτορίστικων» μεθόδων ο Κοτζιάς – Δίνουν συκοφαντίες σε ξένες υπηρεσίες

Στο στόχαστρο «πρακτορίστικων» μεθόδων ο Κοτζιάς – Δίνουν συκοφαντίες σε ξένες υπηρεσίες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ελευθερία της έκφρασης είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, αλλά συνεπάγεται καθήκοντα και ευθύνες, όπως το σεβασμό όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ελευθερία της έκφρασης δεν συνιστά ένα υπέρ-δικαίωμα, εν ονόματι της οποίας μπορούν να διαδίδονται ψεύδη και να συκοφαντούνται προσωπικότητες.

Στις συντεταγμένες και σύγχρονες δημοκρατικές πολιτείες, το ψέμα (δηλαδή, η συκοφαντία) που καταρρακώνει την τιμή και την υπόληψη του πολίτη δεν είναι ανεκτό από το Δίκαιο.

Επίσης, στην εποχή μας και ευτυχώς, τα δικαστήρια κρίνουν εάν ένας πολίτης συκοφαντήθηκε, και οι αποφάσεις τους δεσμεύουν όλες τις πλευρές και είναι εκτελεστές.

Οτιδήποτε άλλο θα καθιστούσε την κοινωνία ζούγκλα και ο καθένας, ανάλογα με τα συμφέροντά του, θα εφάρμοζε ή δεν θα εφάρμοζε τις δικαστικές αποφάσεις.

Είναι ευκόλως κατανοητό τι θα γινόταν σε μια παρόμοια κοινωνία. Όπως κατανοητό είναι ότι όλα τα ανωτέρω είναι αυτονόητα.

Αμ δε που είναι αυτονόητα. Τις τελευταίες ήμερες παρατηρούνται κάποια -λίγα είναι η αλήθεια- δημοσιεύματα που επιχειρούν να μας πείσουν ότι η συκοφαντία είναι δικαίωμα και θα πρέπει να προστατευτεί κιόλας.

Αφορμή για όσα γράφουμε είναι τα συκοφαντικά δημοσιεύματα που διακινούνται από την (περιορισμένης απήχησης) “Athens Review of Books” (ARB) εις βάρος του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Με την 4034/23.10.2015 Απόφαση του Εφετείου Αθηνών τελεσιδίκως κρίθηκε ότι οι Ε. Βασιλάκης διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης του Νίκου Κοτζιά και επιδίκασε χρηματική αποζημίωση.

Το εφετείο αναγνώρισε ότι είναι συκοφαντικό το δημοσίευμα της ARB και ψευδές ότι ο κ. Κοτζιάς σπούδασε στην Ανατολική Γερμανία με την χορηγία του Χόνεκερ.

Όλοι γνωρίζουν ότι σπούδασε στη Δυτική Γερμανία, με δικά του έξοδα όπου και ήταν συμφοιτητής με το νυν υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας Στάινμάγερ.

Οι υπεύθυνοι του εντύπου καταδικάστηκαν και σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό (ομοφώνως και τελεσιδίκως στο Εφετείο) και παρότι κλήθηκαν να επανορθώσουν ζητώντας συγγνώμη για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά δημοσίευσαν εις βάρος του υπουργού Εξωτερικών, μέχρι σήμερα δεν το έχουν πράξει.

Δηλαδή τα θέλουν όλα δικά τους, και να μη ζητάνε συγγνώμη για τα ψεύδη τους -όπως έκρινε η Δικαιοσύνη- και να συνεχίσουν να διασπείρουν τις συκοφαντίες τους και να μην πληρώσουν το τίμημα των επιλογών τους. Μονά ζυγά δικά τους.

Τελευταία και μετά τις καταδίκες τους, επιτίθενται σκαιώς στους δικαστές τους και προβάλλουν ως δήθεν σταυροφόροι της ελευθεροτυπίας, ισχυριζόμενοι ότι καταπατάται το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και ότι αντιστέκονται στο καθεστώς της ανελευθερίας του λόγου.

Μάλιστα, έχουν βρει και συμπαραστάτες σε κάποια έντυπα (AthensVoice, Protagon, Lifo, ΒΗΜΑ) και γνωστούς συστημικούς αρθογράφους που τους υποστηρίζουν, χωρίς μάλλον να έχουν καταλάβει την όλη υπόθεση ή εξυπηρετώντας ύποπτα συμφέροντα.

Το χειρότερο από όλα είναι ότι οι υποστηρικτές τους ασκούν το «δικαίωμά τους» στη συκοφαντία, αναπαράγοντας όλα τα ψεύδη χωρίς να συμπεριλάβουν έστω και έναν μικρό αντίλογο.

Αποκορύφωμα πρόσφατη τηλεοπτική εμφάνιση του Ε. Βασιλάκη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και στην ιδιαίτερης «αξιοπιστίας» εκπομπή του κ. Μπογδάνου. Βεβαίως και πάλι χωρίς αντίλογο.

Τα πολιτικά παιχνίδια που παίζονται είναι εμφανή και κατανοητά από τους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ.

Ό,τι και να κάνει όμως ο κ. Βασιλάκης και οι περί αυτών, θα υποστούν τις συνέπειες των συκοφαντιών τους και κυρίως της επιμονής τους σε αυτές.

Μάλιστα στο ΣΚΑΪ μίλησε και για το διδακτικό έργο του υπουργού Εξωτερικών επαναλαμβάνοντας τις γνωστές συκοφαντίες ότι δήθεν τα πανεπιστήμια στα οποία όντως έχει διδάξει ο κ. Κοτζιάς δεν τον ξέρουν, χωρίς όμως να μπορεί να τις τεκμηριώσει, όπως δεν τις τεκμηρίωσε και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη όταν τα πρόβαλε σε συνεδρίαση της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για την μεταξύ τους σχέση.

Η αναπαραγωγή ισχυρισμών που τελεσιδίκως και ομοφώνως αποδείχθηκαν ψευδής και συκοφαντικοί, ουδεμία σχέση έχει με την προάσπιση της ελευθεροτυπίας, αλλά τουναντίον έχει προφανή στόχο την υπονόμευση της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας.

Είναι χαρακτηριστική η προκλητική δήλωση ενός εκ των τελεσιδίκως κριθέντων ως συκοφαντών, ότι μεταφράζει και προωθεί στο εξωτερικό τα συκοφαντικά κείμενα για να χρησιμοποιηθούν από ξένες υπηρεσίες και διεθνείς θεσμούς.

Η σθεναρή στάση του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά στην υπεράσπιση της προσωπικότητάς και της τιμής του είναι αναφαίρετο δικαίωμά του και πρέπει να αποτελεί παράδειγμα αντιμετώπισης των συκοφαντών και όσων κρύβονται πίσω τους.

Οι υπεύθυνοι της “Athens Review of Books” πρέπει να χωνέψουν ότι: Πρώτον, ουδείς μπορεί να καταστήσει την συκοφαντία δικαίωμα, δεύτερον ότι η ελευθεροτυπία δεν σημαίνει ασυδοσία, τρίτον ότι υπάρχουν συνέπειες και τέταρτον ότι στις δημοκρατίες η δικαιοσύνη κρίνει.

Όλοι μας πρέπει να αντιληφθούμε ότι κάθε φορά που καταδικάζονται συκοφάντες ενισχύεται η ελευθεροτυπία και η δημοκρατία γιατί διασφαλίζεται η εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποτυγχάνουν αόρατες εξουσίες να επιβάλλουν τη θέληση τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Χρυσουλάκης: Οι κοινότητες της ελληνικής Διασποράς συνιστούν διακριτή μορφή «ήπιας ισχύος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...