Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Πόλεμος” Στουρνάρα – Hot Doc για τα “χαμένα πορίσματα” του ΚΕΕΛΠΝΟ

“Πόλεμος” Στουρνάρα – Hot Doc για τα “χαμένα πορίσματα” του ΚΕΕΛΠΝΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε διάψευση των όσων αναφέρονται στο ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC προχώρησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, αναφορικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του και τα έργα που έχει πάρει μέσω της εταιρίας της από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Με εκτενή ανακοίνωσή του ο κ. Στουρνάρας απορρίπτει το περιεχόμενο του ρεπορτάζ, ότι δηλαδή παρεμπόδισε “τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικές με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου μου”.

Επιπλέον, υπογραμμίζει πως “τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης”, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει στην ανακοίνωση πότε ακριβώς εννοεί.

Επιπλέον γνωστοποιεί ότι έχει καταφύγει στη Δικαιοσύνη με αγωγές και μηνύσεις.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

“Με αφορμή σημερινά, παραληρηματικού τύπου, δημοσιεύματα, ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννης Στουρνάρας:

1. Διαψεύδει κατηγορηματικά ότι παρενέβη ή ότι παρεμπόδισε τώρα ή στο παρελθόν οποιαδήποτε έρευνα σχετικά με τις επαγγελματικές δραστηριότητες της συζύγου του.

2. Τα έργα που αναφέρονται στα παραληρηματικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα κατακυρώθηκαν στην εταιρεία της συζύγου του πολύ πριν αυτός γίνει υπουργός και έπειτα από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.

3. Τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου καθώς και της συζύγου του, όπως και ο τρόπος απόκτησής τους, περιλαμβάνονται αναλυτικά στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» που υποβάλλει ανελλιπώς από τότε που υπηρετεί σε θέσεις ευθύνης.

Κάποιοι αισθάνονται ότι απειλούνται ή ότι χάνουν προνόμια που δολίως είχαν αποκτήσει. Καιρός είναι να αντιληφθούν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διοικητής της μένουν έξω από πολιτικά παιχνίδια και σκοπιμότητες και ότι θα συνεχίσουν το έργο τους, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, όσο δυσάρεστο και αν είναι αυτό για ορισμένους.

Όσοι επιμείνουν σε αυτόν τον πόλεμο λάσπης να γνωρίζουν ότι το επόμενο ραντεβού τους θα είναι με τη Δικαιοσύνη, στην οποία άλλωστε η οικογένεια του κ. Διοικητή έχει ήδη καταφύγει με αγωγές και μηνύσεις”.

Τι ανέφερε το ρεπορτάζ του περιοδικού HOT DOC

Σε πολύ σοβαρές καταγγελίες προχωρά το περιοδικό Hot Doc, σύμφωνα με ρεπορτάζ του οποίου ούτε ένα ούτε δύο αλλά τέσσερα πορίσματα για την εταιρία της συζύγου Στουνράρα, που έπαιρνε έργα από το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ και τον ΕΟΦ εξαφανίστηκαν όπως τονίζεται, «στο επιμελημένο χάος της γραφειοκρατίας ή της σκοπιμότητας».

Το Hot Doc αποκαλύπτει εκτός από τις δουλειές που έχει πάρει η κ. Στουρνάρα από το Δημόσιο, ότι συνολικά 4 έρευνες που συμπεριελάμβαναν τη σύζυγο του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ως ερευνώμενο πρόσωπο ή την αφορούσαν αποκλειστικά φαίνεται να έχουν χαθεί ή ματαιωθεί και μάλιστα όσο ο σύζυγός της ήταν υπουργός.

Στο επίμαχο ρεπορτάζ γίνεται λόγος για μία χαμένη στα ενδότερα του ΣΔΟΕ έρευνα που αφορούσε την κ. Στουρνάρα, την εταιρία της και το ενδεχόμενο να έχει υπάρξει διακίνηση μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, αποκαλύπτεται τι απέγινε η υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την οποία παραγγέλθηκε από την Οικονομική Εισαγγελία, ποινική προκαταρκτική εξέταση. Τι απάντησε το ΣΔΟΕ στη Δικαιοσύνη με καθυστέρηση 4 ετών.

Ακόμη, ποιοι υπουργοί της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και με ποιο πρόσχημα σταμάτησαν έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Τι απαντούν οι ίδιοι στο Hot Doc.

Διαβάστε επίσης για τη χαμένη έρευνα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στο ΚΕΕΛΠΝΟ και για την περίεργη παραίτηση του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής Ελέγχου Συμβάσεων. Ποιος ο ρόλος του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η ιταλική μαφία χρησιμοποιούσε παγωτατζίδικο για ξέπλυμα χρήματος

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Ο «κερατωμένος» ( ; ) βασιλιάς της Ισπανίας, η βασίλισσα είχε τον ίδιο εραστή με την αδελφή της κι ο ρόλος του πρώην βασιλιά

SPIEGEL: Η Καϊλή διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στο σκάνδαλο Qatargate – Υποψίες και για άλλες παρατυπίες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...