Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς ξεφτυλίστηκε ο ΣΕΒ – Η γκάφα που αποκάλυψε τη σχέση με Μητσοτάκη

Πώς ξεφτυλίστηκε ο ΣΕΒ – Η γκάφα που αποκάλυψε τη σχέση με Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μία ορθή επανάληψη αρκούσε για να επισημοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχανων (ΣΕΒ) και τη σχέση στοργής που διατηρεί με τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΒ βάλλει ευθέως κατά της κυβερνητικής, αλλά υπερβαίνοντας το θεσμικό του ρόλο υποδεικνύει στους πολίτες ποιο κόμμα πρέπει να στηρίξουν!

Άπαντες βεβαίως οφείλουν να αναλογιστούν κατά πόσο τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με αυτά των βιομηχάνων, αλλά είναι εναπόκειται στην κρίση του καθενός να το αντιληφθεί όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή.

Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα την Πέμπτη με την ανακοίνωση του ΣΕΒ, την οποία εν συνεχεία έσπευσε να ανασκευάσει αφαιρώντας τις επίμαχες αναφορές που δεν μπορούσαν να σταθούν δημοσίως.

Το θέμα “τσίμπησε” η εφημερίδα Αυγή, κάνοντάς το μάλιστα πρωτοσέλιδο.

Διαβάστε το κύριο άρθρο της «Αυγής»

Ποτέ κανείς πολίτης σε αυτή τη χώρα δεν είχε αμφιβολία για τον ρόλο, τις θέσεις και τις παρεμβάσεις του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων στη μεταπολιτευτική πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου. Είμαστε μια μικρή χώρα και όλοι γνωριζόμαστε. Και προφανώς η Αριστερά δεν τρέφει ψευδαισθήσεις.

Πρόκειται για το θεσμικό επαγγελματικό όργανο των εργοδοτών. Της τάξης που τα συμφέροντά της δεν ταυτίζονται με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Της τάξης που οι δημόσιες παρεμβάσεις της έκλιναν πάντα στη δεξιά πλευρά του πολιτικού συστήματος.

Στη χθεσινή δημόσια παρέμβασή τους, όμως, ξεπέρασε τα εσκαμμένα, φτάνοντας στο σημείο να υποδείξει εμμέσως πλην σαφώς ποιο κόμμα πρέπει να επιλέξουν οι πολίτες, αφού όπως τόνιζε στο κείμενο της σύγκρισης της οικονομικής πολιτικής που παρουσίασαν ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ «όπως και στην πολιτική, έτσι και στην οικονομία δεν υπάρχουν πλέον αδιέξοδα”.

Στο δεύτερο σημείο της ωμής παρέμβασής του στην πολιτική σκηνή, μέσα από το ίδιο κείμενο, χαρακτήριζε τον πρωθυπουργό, με αφορμή το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και του υψηλού τιμήματος που θα αποδοθεί στην κοινωνία, ως “Ρομπέν των Δασών”, διεκδικώντας επικουρικά τον ρόλο του Γιώργου Κουμουτσάκου.

Προφανώς όμως και στον ΣΕΒ κατάλαβαν ότι το κείμενο αυτό δεν μπορεί να σταθεί δημοσίως και έσπευσαν να εξαφανίσουν τα επίμαχα σημεία, αφήνοντας μόνο το τμήμα του κειμένου με το οποίο τάσσονται κατά τής οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και ταυτόχρονα προβάλλουν τις θέσεις της Ν.Δ. ως λύση.

Όπως γίνεται ξεκάθαρο, η σημερινή ηγεσία του ΣΕΒ έχει επιλέξει να πορεύεται τους τελευταίους μήνες, μέσα από μια σειρά δημόσιες παρεμβάσεις της, άλλοτε ως πολιτικός χορηγός του Κ. Μητσοτάκη και άλλοτε ως εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ..

Από την άλλη, με τη στάση της αυτή η ηγεσία του ΣΕΒ και η Ν.Δ. απέδειξαν περίτρανα ότι η ιστορικά άτοπη και πολιτικά παράλογη και ανεδαφική σοφιστεία περί αταξικής κοινωνίας, που δήθεν διασαλεύει η σημερινή κυβέρνηση με τις ταξικές της επιλογές, είναι ένα προπέτασμα καπνού όπου νομίζουν ότι θα μπορέσουν να κρύψουν τις σκληρές επιλογές τους για την κοινωνία: Απολύσεις στο Δημόσιο και μειώσεις μισθών για τους πολλούς και πάρτι για τους λίγους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...