Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σε αδιέξοδο το Κυπριακό – Οι Τούρκοι διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας και οι ΗΠΑ τις “χάφτουν;”

Σε αδιέξοδο το Κυπριακό – Οι Τούρκοι διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας και οι ΗΠΑ τις “χάφτουν;”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγείται η επίλυση του Κυπριακού, εξαιτίας της επιμονής της τουρκικής πλευράς για παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων στην Κύπρο.

Ελλάδα και η Κύπρος έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την παραμονή των κατοχικών στρατευμάτων στο νησί, πράγμα λογικό και αυτονόητο.

Δεν μπορείς να “επιλύσεις” μια παράνομη εισβολή και κατοχή με την παραμονή του κατοχικού στρατού.

Λέγεται ότι “έπεσε” στο τραπέζι μια αμερικανική πρόταση να “μεταμορφωθούν” τα κατοχικά στρατεύματα σε “τουρκική βάση”, πράγμα που επίσης δεν στέκει σε καμία λογική, διότι απλά δεν γίνεται να υπάρχει τουρκική βάση σε έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο κυπριακός λαός δεν πρόκειται ποτέ να συναινέσει στην αποδοχή και νομιμοποίηση των κατακτητών του. Είναι πράγμα εξωφρενικό, πέρα από παράλογο.

Καλά ενημερωμένες πηγές είπαν στο TRIBUNE ότι ενώ αρχικά είχε γίνει αποδεκτή η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί, η Άγκυρα είπε στην Ουάσιγκτον ότι οι Έλληνες “έχουν σχέδιο να φέρουν ρωσικά στρατεύματα στο νησί”.

Ποιος τα λέει αυτά; Η ίδια η Άγκυρα που έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε ένα “τρελό έρωτα” με τον Πούτιν κόντρα στα συμφέροντα των ΗΠΑ. Η ίδια η Άγκυρα που “θάβει” τις ΗΠΑ παρέα με τον Πούτιν.

Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μια “συνωμοσία” Ερντογάν με Ρωσία και Ιράν, για την οποία βοά το παγκόσμιο διαδίκτυο και υπερηφανεύονται οι τουρκικές φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, κάποιοι στην Ουάσιγκτον, παραζαλισμένοι από την προεκλογική τους περίοδο κι από τον πόλεμο στη Συρία που τα έχουν κάνει “μπάχαλο” (φωτεινή εξαίρεση ότι συμμάχησαν με τους Κούρδους), τρώνε αμάσητο το “κουτόχορτο” που τους “ταΐζουν” οι Τούρκοι, ότι δήθεν οι Έλληνες θα δώσουν βάση στους Ρώσους στην Κύπρο. Αυτό θα το κάνουν (στο τέλος) μάλλον οι Τούρκοι, όσο δεν επιλύεται το Κυπριακό, παρά οι Έλληνες.

Εξάλλου οι Τούρκοι είναι εκείνοι που χαράζουν αγωγούς παρέα με τους Ρώσους και χτίζουν πυρηνικούς σταθμούς -παρέα με τους Ρώσους- στο έδαφός τους. Όχι η Ελλάδα.

Οι Τούρκοι είναι που ανακοίνωσαν στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία, όχι η Ελλάδα. Η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Τουρκία, δεν “πουλά” συμμάχους. Μακάρι το ίδιο να ίσχυε και για τους “συμμάχους” της Ελλάδας.

Η Ελλάδα παρεξηγημένα θεωρείται φίλα προσκείμενη στη Ρωσία εξαιτίας της θρησκείας και από κάποιους γραφικούς τηλεπλασιέ που “πουλάνε” Πούτιν παρέα με “εξωγήινους”.

Η “ρωσοφιλία”, που είναι διαδεδομένη σε αμόρφωτα και θρησκόληπτα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, δεν μπόρεσε ποτέ να βρει πατήματα στην ελληνική αστική τάξη και στα μορφωμένα στρώματα των Ελλήνων.

Οι Έλληνες γνωρίζουν καλά από την ιστορία τους ότι οι Ρώσοι ουδέποτε τους βοήθησαν, ότι οι Ρώσοι είναι γεωθρησκευτικοί αντίπαλοι της Ελλάδας -η Μόσχα προσπαθεί να πάρει τα πρωτεία της Ορθοδοξίας και τον έλεγχο των πατριαρχείων της Μέσης Ανατολής από τους Έλληνες- και ότι οι Ρώσοι ευθύνονται ακόμα και για το μακεδονικό, με τον πανσλαβισμό τους. Ακόμα και η λεγόμενη Ορθοδοξία μόνο “κοινή” δεν είναι με τους Ρώσους, αφού η Ελληνορθοδοξία δεν έχει καμία σχέση με την καισαροπαπική ρωσική Εκκλησία.

Οι παράλογοι ισχυρισμοί των Τούρκων, ότι δηλαδή οι Έλληνες θα δώσουν βάση στους Ρώσους στην Κύπρο εάν φύγει ο κατοχικός στρατός, και η αποδοχή αυτών των παραλογισμών από κύκλους της Ουάσιγκτον φανερώνουν μόνο ένα πράγμα που στέκει: Ότι κάποιοι δεν θέλουν επίλυση του Κυπριακού. Και προσπαθούν μάλιστα, κόντρα σε κάθε έννοια διεθνούς δικαίου, να μετονομάσουν την κατοχή σε “βάση”, γνωρίζοντας ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό, ώστε να κατηγορήσουν ξανά τους Έλληνες για ένα νέο “όχι”.

Τους διαφεύγει όμως μια λεπτομέρεια. Στην εποχή του διαδικτύου με την πληροφορία να ταξιδεύει παγκοσμίως “ελεύθερη” τέτοια κολπάκια δεν μένουν κρυφά.

Ας μην κρυβόμαστε λοιπόν πίσω από παιδικά παραμύθια. Ας ομολογήσουν ότι δεν θέλουν επίλυση του Κυπριακού κι ας αναλάβουν και τις ευθύνες τους.

Κι ας ψάξουν καλύτερα τι “σχεδιάζει” ο “σύμμαχός” τους Ερντογάν με τους Ρώσους.

Οι Έλληνες ήταν και είναι πάντα “γέφυρα” ειρήνης και ασφάλειας, ιστορικά πάντοτε ο προμαχώνας της Δύσης.

Άλλοι είναι οι μπουρλοτιέρηδες στην περιοχή και μάλιστα ενάντια στα αμερικανικά συμφέροντα.

Το θέμα είναι εάν η Ουάσιγκτον μπορεί πλέον να ξεχωρίσει φίλους από εχθρούς ή τα έχει “χάσει” εντελώς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τουρκία προς Ισραήλ: «Η αναστολή εμπορικών συναλλαγών θα συνεχιστεί μέχρι να εξασφαλιστεί κατάπαυση πυρός στη Γάζα»

Ταμασού Ησαΐας: «Το να εμμένεις, για να καλύψεις το αμάρτημά σου, γιατί τιτρώσκεται ο εγωισμός σου, δεν είναι λύση. Είναι συνταγή καταστροφής»

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...