Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Η αναθεώρηση του Συντάγματος αφορά όλους τους πολίτες” απαντά το Μαξίμου

“Η αναθεώρηση του Συντάγματος αφορά όλους τους πολίτες” απαντά το Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην κριτική για την επιτροπή διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση απαντούν κυβερνητικοί κύκλοι.

«Στην προσπάθεια να οργανωθεί μια ουσιαστική συζήτηση για τη αναθεώρηση του Συντάγματος, με τη συγκρότηση μιας πραγματικά αντιπροσωπευτικής επιτροπής διαλόγου, με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων της επιστήμης, της τέχνης, της αυτοδιοίκησης και των επιχειρήσεων όλων των πολιτικών τάσεων, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντέδρασαν με το συνήθη σπασμωδικό και μηδενιστικό τρόπο» σημειώνουν.

«Το έργο της Επιτροπής, όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, δεν είναι να υποκαταστήσει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, οι οποίες θα τηρηθούν κατά γράμμα, όπως επιτάσσει το άρθρο 110 του Συντάγματος. Η αναθεώρηση όμως δεν αφορά μόνον τους ειδικούς ή τους πολιτικούς, αλλά όλους τους πολίτες. Τα κρίσιμα ζητήματα, οι συγκλίσεις αλλά και τα διλήμματα θα πρέπει να αναδειχθούν από τη συζήτηση που θα οργανώσει η Επιτροπή. Τα πορίσματα της θα δοθούν στα κόμματα και, ενδεχομένως, σε μια Επιστημονική Επιτροπή που θα αναλάβει να τα τυποποιήσει ενόψει της κοινοβουλευτικής διαδικασίας» προσθέτουν.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν ότι «ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στο Ποτάμι και τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Θεοχάρη, που, στην κανιβαλική προσπάθεια να πλήξουν το κύρος της Επιτροπής, εμφανίζουν μέλος της ως συνεργάτη της χούντας» καταλήγοντας «αν ήταν έτσι, θα είχε οριστεί ο συγκεκριμένος ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου και αντιπρόεδρος επί τιμή του Συμβουλίου της Επικρατείας Πρόεδρος της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής επί των κυβερνήσεων Καραμανλή; Η Νέα Δημοκρατία θα τοποθετηθεί επί της συγκεκριμένης απόπειρας κανιβαλισμού;».

“Δεν αρέσει στον Μητσοτάκη. Ε και;”

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από την Πέμπτη κυβερνητικές πηγές απαντούσαν στην… απαξίωση της πρωτοβουλίας του Αλέξη Τσίπρα από τη ΝΔ για ευρύ διάλογο με την κοινωνία και τους φορείς με μία μέλη στην Επιτροπή και από την “αντίπερα όχθη” πως “η επιτροπή διαλόγου για την συνταγματική αναθεώρηση δεν αρέσει στον κ. Μητσοτάκη. Ε, και;»

«Με την ανακοίνωση της Επιτροπής Διαλόγου για την Συνταγματική Αναθεώρηση, ξεκινά από σήμερα ένας ευρύς κοινωνικός διάλογος για την Συνταγματική Αναθεώρηση. Είναι απολύτως κατανοητή η αρνητική στάση του κ. Μητσοτάκη και της ομάδας του. Στην δική τους ατζέντα βρίσκεται μόνο η υπεράσπιση της διαπλοκής, η εκπροσώπηση των καναλαρχών, η μάχη χαρακωμάτων του παλιού πολιτικού κατεστημένου, η υπονόμευση της διαπραγμάτευσης για ίδιο πολιτικό όφελος» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

«Μέχρι εκεί μπορούν, μέχρι εκεί φτάνουν. Ο κοινωνικός διάλογος για το Σύνταγμα, είναι σύνθετο πρόβλημα και πολύ ψιλά γράμματα για τους κήρυκες των Χανίων. Δεν πειράζει. Ας μείνουν στο περιθώριο. Δικό τους πρόβλημα» καταλήγουν οι ίδιοι κύκλοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βελόπουλος για επίσκεψη Ράμα: Η ΝΔ έκανε την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι

Κασσελάκης: Όποιος τρομοκρατείται από το κομματικό κράτος Μητσοτάκη θα έχει εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ δίπλα του

Μαρινάκης: Καρφιά σε κυβέρνηση και ΕΠΟ μετά την ιστορική πρόκριση σε Ευρωπαϊκό τελικό για τον Ολυμπιακό (βίντεο)

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...