Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κοτζιάς – Κυπριανού: Δεν δεχόμαστε κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο

Κοτζιάς – Κυπριανού: Δεν δεχόμαστε κατοχικά στρατεύματα στην Κύπρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ελλάδα είναι το ισχυρότερο στήριγμα του κυπριακού λαού στις προσπάθειες για επίτευξη λύσης του Κυπριακού. Και η στήριξη αυτή βέβαια βασίζεται σε αρχές» τόνισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μετά τη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Πέμπτης στο υπουργείο Εξωτερικών με τον υπουργό Νίκο Κοτζιά.

Όπως εξήγησε ο κ. Κυπριανού, η συνάντηση είχε αποκλειστικό αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό και το πώς θα πρέπει να τύχουν χειρισμών σημαντικές πτυχές του που βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα όπου «υπάρχει απόλυτη ταύτιση απόψεων με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας».

“Ο κ. Κοτζιάς είναι πολύ καλός γνώστης του Κυπριακού”

Πρόσθεσε δε ότι ο κ. Κοτζιάς «είναι πολύ καλός γνώστης του Κυπριακού και ιδιαίτερα βέβαια του ζητήματος της ασφάλειας» και επανέλαβε ότι «είναι ταυτόσημες οι θέσεις μας».

«Εμείς», σημείωσε «δεν πρόκειται να αποδεχτούμε ποτέ εγγυήσεις. Μια χώρα ευρωπαϊκή το 2016 δεν χρειάζεται εγγυήσεις (σ.σ. ξένα στρατεύματα).

Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να υπάρξει για μία μικρή μεταβατική περίοδος, ένα σύστημα ασφάλειας που θα απαντά στις ανησυχίες και των Τ/Κ και Ε/Κ αλλά αυτό να συζητήσουμε τι θα είναι αλλά σίγουρα δεν μπορεί να είναι η Τουρκία ή το ΝΑΤΟ βέβαια».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου ο κ. Κυπριανού είπε ότι σε ό,τι αφορά τις επαφές της κ. Νούλαν στην Κύπρο θα αναμένει την σχετική ενημέρωση αλλά αποσαφήνισε ότι «κάθε ενδιαφέρον είναι καλοδεχούμενο με μία βασική προϋπόθεση: ότι θα στοχεύει να συμβάλει στο πλαίσιο των αποφάσεων που υπάρχουν για το Κυπριακό- τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, συμφωνίες υψηλού επιπέδου, το διεθνές δίκαιο, οι αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ, εφόσον η Κύπρος είναι χώρα μέλος της».

«Εάν λοιπόν το οποιοδήποτε ενδιαφέρον» υπογράμμισε «εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο είναι καλοδεχούμενο, εάν όχι, τότε νομίζω ότι θα πρέπει να κατανοήσουν οι πάντες ότι δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιασμούς».

Τέλος, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΑΚΕΛ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον κ. Κοτζιά για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση που είχε μαζί του, με την οποία ουσιαστικά έχουν ολοκληρωθεί οι συναντήσεις του στην Ελλάδα, με εξαίρεση αυτή με τον πρωθυπουργό την Παρασκευή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...