Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολάκης: Τα νοσοκομεία έχουν αποπληρώσει χρέη άνω των 600 εκατ.

Πολάκης: Τα νοσοκομεία έχουν αποπληρώσει χρέη άνω των 600 εκατ.
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Παύλος Πολάκης, Υπουργείο Υγείας,

Πάνω από 600 εκατ. ευρώ έχουν πληρώσει φέτος τα νοσοκομεία σε ληξιπρόθεσμα, αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μιλώντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο που αφορά την κοινωνική οικονομία.

Ο κ. Πολάκης ανακοίνωσε ότι με τροπολογία που θα κατατεθεί θα επεκταθεί σε όλο το Δημόσιο η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων εργασίας για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση καθώς, όπως υπογράμμισε, από την εφαρμογή του μέτρου σε πέντε μόνο νοσοκομεία εξοικονομήθηκαν 1,2 εκατ. ευρώ.

Ακόμη είπε ότι το νοσοκομείο Σαντορίνης τον πρώτο μήνα λειτουργίας του περιέθαλψε 6.200 ασθενείς.

Ειδικότερα για την αποπληρωμή ληξιπροθέσμων των νοσοκομείων ο κ. Πολάκης είπε ότι «603.000.000 φρέσκο χρήμα έχει πέσει στην αγορά», καθώς από τα τέλη Ιουλίου έχει πληρώσει 559.577.797 ευρώ από την πρώτη και δεύτερη δόση και από την δεύτερη δόση των 50 εκατομμυρίων έχουν πληρώσει 44.204.000.

Ακόμη ο ΕΟΠΥΥ έχει ξεπεράσει τα 300 εκατ. που έχει πληρώσει προς διάφορους παρόχους από τις πρώτες δόσεις των ληξιπρόθεσμων.

Σημειώνεται πως ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει τροπολογία που θα αφορά τα χρέη του ΕΟΠΥΥ μετά το 2012.

Με ρύθμιση που έχει ενταχθεί στο νομοσχέδιο (άρθρο 53) για την κοινωνική οικονομία δίνεται η δυνατότητα να πληρωθούν από τη χρηματοδότηση των ληξιπρόθεσμων οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχουν συσσωρευτεί στα Ασφαλιστικά Ταμεία από το 2012 και φτάνουν μέχρι το 2006 και αφορούν διάφορες κατηγορίες παροχών.

Το συνολικό ποσό εκτιμάται από το υπουργείο ότι είναι γύρω στα 450 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός επεσήμανε ότι «φέτος είναι η πρώτη χρονιά που ο ΕΟΠΥΥ, δεν συσσωρεύει χρέος και ότι μέχρι στιγμής, έχει εκκαθαρίσει 4 μήνες και τώρα εκκαθαρίζει και τον 5ο μήνα και γίνεται εκκαθάριση στο 100% της υποβολής».

Στο νομοσχέδιο θα κατατεθεί τροπολογία με την οποία θα προβλέπεται ότι όλες οι κεντρικές, οι αποκεντρωμένες και όλες οι εν γένει υπηρεσίες Υπουργείων, καθώς και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου που εποπτεύονται από τα Υπουργεία, μπορούν να προχωρούν σε συμβάσεις εργασίας με εργαζόμενους για υπηρεσίες καθαριότητας, σίτισης, εστίασης και φύλαξης.

Οι αμοιβές θα είναι ίδιες με του δημόσιου υπαλλήλου, οι συμβάσεις θα είναι 12μηνες και θα μπορούν να επεκταθούν και μέχρι 24 μήνες.

Αίτηση μπορούν να κάνουν και άλλοι εργαζόμενοι, εκτός από αυτούς που δούλευαν στην καθαριότητα, αλλά υπάρχει μια συγκεκριμένη μοριοδότηση που ενισχύει τους εργαζόμενους που ήδη δουλεύουν στα ιδιωτικά συνεργεία. «Μόνο από 5 νοσοκομεία έχουμε κάνει εξοικονόμηση 1.200.000 ευρώ παρά το ότι αυτά τα νοσοκομεία φέτος αγόρασαν και τον πάγιο εξοπλισμό», είπε.

Με άλλη τροπολογία ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος των κλάδων υγείας των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν σε αυτόν υποχρεούται να καταβάλει στο ΕΚΑΒ τις δαπάνες μεταφοράς των βαρέως ασθενών δικαιούχων περίθαλψης που μεταφέρονται με αεροπορικό ή πλωτό μέσο.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα ποσό σχεδόν 100 εκατ. ευρώ που οφείλει από 1/1/2012 και πρέπει πληρωθεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Κασσελάκης από Ρέθυμνο: Το σύστημα Υγείας για τον πολίτη δεν λειτουργεί – Τεράστιες οι ελλείψεις

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία

Δύο θάνατοι από κοκκύτη στην Ελλάδα – Συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...