Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν άρεσε στους Αλβανούς ο “απειλητικός τόνος” του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη Χειμάρρα

Δεν άρεσε στους Αλβανούς ο “απειλητικός τόνος” του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη Χειμάρρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η Αλβανία δεν κάνει διακρίσεις σε σχέση με τις αρχές του κράτους Δικαίου», αναφέρει το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις επικείμενες κατεδαφίσεις των σπιτιών 19 οικογενειών της Χειμάρρας που ανήκουν στην Ελληνική Εθνική Μειονότητα, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Κυριακή, μέσω της οποίας καλούσε τις αλβανικές Αρχές να προβούν στην ακύρωση της κατεδάφισης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας υποστηρίζει ότι «οι νομικές διαδικασίες που ακολουθούνται από το Δήμο Χειμάρρας, οι οποίες επικεντρώνονται στην μεταμόρφωση της πόλης σε ένα ευρωπαϊκό τουριστικό προορισμό, είναι διαφανείς και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Στην ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, σημείωνε ότι «η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων και δη των μειονοτικών δικαιωμάτων αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα των πέντε προϋποθέσεων που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Αλβανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ως εκ τούτου, ανέφερε η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ, «εφόσον η Αλβανία ειλικρινά επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι λειτουργεί ως κράτος Δικαίου προστατεύοντας από αυθαιρεσίες και παρανομίες τα δικαιώματα όλων των κατοίκων της ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής και προελεύσεως».

Ο εκπρόσωπος του αλβανικού ΥΠΕΞ Γκλεβις Ντερβίσι χαρακτήρισε «αναχρονιστική» τη θέση αυτή του ελληνικού υπουργείου, υποστηρίζοντας ότι ο «απειλητικός», όπως σχολίασε, τόνος της ανακοίνωσης προορίζεται «για εγχώρια κατανάλωση».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «απαράδεκτες και αντίθετες προς τις θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου που διέπουν τις δραστηριότητες των θεσμικών οργάνων του κράτους» τις δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για τη Χειμάρρα.

Με αιχμή τέλος την αναφορά στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι «η πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία παρακολουθεί συνεχώς την κατάσταση, παραμένει πάντοτε στο πλευρό των Ομογενών μας, και έχει ενημερώσει για το θέμα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο τις αρμόδιες αλβανικές Αρχές, τους αρμόδιους διεθνείς Οργανισμούς και τους εκπροσώπους της Διεθνούς Κοινότητας» η αλβανική πλευρά σημειώνει ότι έχει κληθεί για εξηγήσεις η Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα.

*Στη φωτογραφία Έλληνες της Χειμάρρας διαδηλώνουν ενάντια στην κατεδάφιση των σπιτιών τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...