Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Χαστούκι” στο νόμο Αθανασίου για τους καταχραστές του Δημοσίου

“Χαστούκι” στο νόμο Αθανασίου για τους καταχραστές του Δημοσίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κόλαφος για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Σαμαρά, Χαράλαμπο Αθανασίου, αποτελεί η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου για την αντισυνταγματικότητα του νόμου του που άφηνε “παράθυρο” για καταχραστές του Δημοσίου.

Τον Απρίλιο του 2014, ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, Χαρ. Αθανασίου «πέρασε» νύχτα μια νομοθετική ρύθμιση που έδινε αμνηστία σε καταχραστές του Δημοσίου Χρήματος.

Συγκεκριμένα η επίμαχη ρύθμιση του νόμου 4254/2014, καταργούσε στην πράξη συγκεκριμένα άρθρα του Ποινικού Κώδικα, δημιουργώντας έτσι ένα νομοθετικό κενό,που παρείχε τη δυνατότητα να απαλλαγούν κάποιοι κατηγορούμενοι ή καταδικασθέντες για το αδίκημα της κατάχρησης δημοσίου χρήματος.

Η ρύθμιση ίσχυσε για 13 ημέρες και όταν ανακαλύφθηκε αυτό το κενό, ξέσπασε σάλος αντιδράσεων, με τον υπουργό να δέχεται σφοδρά πυρά για «μεθοδεύσεις που εξυπηρετούσαν συγκεκριμένα πρόσωπα» … Μετά τον θόρυβο,ο κ. Αθανασίου επανέφερε με τροπολογία τη διάταξη που ο ίδιος είχε καταργήσει, δηλώνοντας ότι… διεγράφη εκ παραδρομής(!)

Ωστόσο στο διάστημα αυτό κάποιοι κατηγορούμενοι για δωροδοκία και παράνομη δραστηριότητα,ειδικά για την υπόθεση των εξοπλιστικών, έσπευσαν τότε να αξιοποιήσουν το κενό με προσφυγές με τις οποίες ζητούσαν απαλλαγή από τις κατηγορίες…

Τον Απρίλιο του 2015 το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι ο νομός Αθανασίου ήταν αντισυνταγματικός και «υποκρύπτει συγκεκαλυμμένη Αμνηστεία».

Σήμερα έγινε γνωστό ότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου επίσης έκρινε αντισυνταγματική την εν λόγω ρύθμιση και μάλιστα με ομοφωνία. Συγκεκριμένα, οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκριναν ότι «η υποπαράγραφος ΙΕ, 12 της παραγράφου ΙΕ του άρθρου πρώτου του νόμου 4254/2014 με την οποία καταργήθηκε η περίπτωση δ’ του άρθρου 263 Α του Ποινικού Κώδικα,αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 47 παρ.3 και 4 και 26 του Συντάγματος».

Η εξέλιξη αυτή κλείνει οριστικά και αμετάκλητα κάθε «παραθυράκι» διαφυγής για εμπλεκόμενους σε υπόθεση κατάχρησης δημοσίου χρήματος και αφήνει έκθετο τον κ. Αθανασίου…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καρυστιανού για Αδειλίνη: «Τους νόμους τους γνωρίζει, γιατί δεν τους εφαρμόζει να μας πει»

H σκληρή απάντηση της Μαρίας Καρυστιανού στη διάψευση της Εισαγγελέως του Α.Π. Γεωργίας Αδειλίνη

Αυτά είναι τα 46 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αντώνης Σαμαράς: «Χτύπημα» κατά Μητσοτάκη στο παρά πέντε του συνεδρίου με αφορμή την υποψηφιότητα Μουρούτη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...