Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με πίστη και σκληρά μηνύματα ο Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Με πίστη και σκληρά μηνύματα ο Τσίπρας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με αιχμή του δόρατος της ρητορικής του ότι η χώρα βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην επίτευξη του χρέους, της ένταξης στην ποσοτική χαλάρωση και τις συνθήκες για την οριστική έξοδο από την κρίση ο Αλέξης Τσίπρας θα απευθυνθεί σήμερα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση για συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος έρχεται σε μία χρονική συγκυρία κατά την οποία οι διαπραγματεύσεις προχωρούν με πυρετώδεις ρυθμούς, με βασικό αγκάθι να παραμένουν οι ομαδικές απολύσεις και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, ενώ ικανοποίηση επικρατεί για την ψήφο εμπιστοσύνης με τον προύπολογισμό του 2017.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι το χρονοδιάγραμμα για συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο ως τις 28 Νοεμβρίου θα επιτευχθεί, με αποτέλεσμα να ρίχνουν από τώρα το βάρος στην προετοιμασία των βουλευτών για τα επερχόμενα νομοσχέδια, που θα ανοίξουν το δρόμο στην ελάφρυνση του χρέους.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει την ΚΟ για την πορεία των διαπραγματεύσεων και θα υπογραμμίσει στους βουλευτές του πως με το πέρασμα και του κάβου αυτού μέχρι το τέλος του έτους, η χώρα εισέρχεται σε ασφαλή νερά δημοσιονομικής σταθερότητας για διάστημα δεκαετίας, κρούοντας μάλιστα τον κώδωνα του κινδύνου πως σε αντίθετη περίπτωση εγκυμονούν κίνδυνοι για επιστροφή στην αβεβαιότητα και το χάος.

Παράλληλα, πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο αναφέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα στείλει τα σχετικά μηνύματα και στις τάξεις των δανειστών, κοιτώντας προς το Βερολίνο και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για τήρηση της συμφωνίας για το χρέος, δεδομένου ότι η Αθήνα προχωρά χωρίς χρονοτριβές όλες τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τη συμφωνία του Ιουλίου από την πλευρά της.

Στο εσωκομματικό πάντως επίπεδο ήδη η κυβέρνηση φρόντισε να στείλει από χθες τα κατάλληλα μηνύματα, δια του εκπροσώπου της. Ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Τζανακόπουλος, μέσω της «Αυγής», αφού άνοιξε το παράθυρο να γίνει συντεταγμένα η αυτοκριτική (αλλά όταν το καράβι θα έχει περάσει τον κάβο), χρησιμοποίησε μια πολύ χαρακτηριστική παροιμία προς όσους εμφανίζονται επαμφοταιρίζοντες:

«Σήμερα βρισκόμαστε στη μέση του δρόμου και έχουμε την αποφασιστικότητα να περάσουμε απέναντι.

Αν αυτή τη στιγμή αρχίσουν να μας ταλαιπωρούν αμφιβολίες για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να κινηθούμε, η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι ότι θα μας πατήσουν τα φορτηγά» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Φάμελλος σε Γεωργιάδη: Είστε το συνώνυμο του χαρατσιού σε κάθε υπηρεσία δημόσιας υγείας

Κασσελάκης: Επαναχορήγηση 13ου και 14ου μισθού στο Δημόσιο και όχι ψηφοθηρικά πριμ

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...