Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καταιγιστικές εξελίξεις στο Κυπριακό – “Ψήνεται” τετ α τετ Τσίπρα – Ερντογάν

Καταιγιστικές εξελίξεις στο Κυπριακό – “Ψήνεται” τετ α τετ Τσίπρα – Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό που διπλωματικές πηγές να εκτιμούν πως οι δύο πλευρές του Νίκου Αναστασιάδη και του Μουσταφά Ακιντζί στο Μοντ Πελεράν έχουν έρθει αρκετά κοντά.

Το βράδυ της Κυριακής ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ πριν από 3 ημέρες ο κ. Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο Πρόεδρο για 20 λεπτά για το Κυπριακό.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται έτοιμος για την ανάληψη πρωτοβουλιών προς την κατεύθυνση της επίλυσης του Κυπριακού, με ένα ενδεχόμενο τετ α τετ του με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να φαντάζει ορατό για τις προσεχείς ημέρες.

Ήδη προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται διπλωματικές πηγές, σύμφωνα με πληροφορίες του TRIBUNE.

Το φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί όλες τις πλευρές και θα τεθεί επί τάπητος, εφόσον επιβεβαιωθεί το ραντεβού Τσίπρα – Ερντογάν, δεν είναι άλλο από αυτό της κατάργησης των εγγυήσεων.

Πηγές της ελληνικής κυβέρνησης σημειώνουν στο real.gr ότι ενδεχόμενη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Ερντογάν για να συζητήσουν το θέμα της κατάργησης των εγγυήσεων θα δημιουργούσε θετική προοπτική για τη διεξαγωγή πολυμερούς συνάντησης.

Μάλιστα η ανταπόκριση ή οχι της Αγκυρας σε μια τέτοια συνάντηση αλλά και η γενικότερη στάση που θα κρατήσει θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και τις όποιες προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή με τον Νίκο Αναστασιάδη ο οποίος βρίσκεται στην Ελβετία σε συνομιλίες με τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί.

Ο πρωθυπουργός σε πρόσφατες δηλώσεις του εχει ξεκαθαρίσει ότι πολυμερής συνάντηση θα έχει νόημα να πραγματοποιηθεί μόνο αν εχει υπάρξει συμφωνία για την κατάργηση των εγγυήσεων και της αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων από το νησί.

Σημειώνεται ακόμη, οτι πριν απο λίγες ημέρες και ενώ είχε συμφωνηθεί συνάντηση του Ελληνα υπουργού εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον Τούρκο ομολογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Αττάλεια, αυτή ακυρώθηκε σχεδόν στο παρα πέντε με πρωτοβουλία της τουρκικής πλευράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...