Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σημίτης “θάβει” τη Φώφη και θέλει νέο κόμμα στην Κεντροαριστερά

Ο Σημίτης “θάβει” τη Φώφη και θέλει νέο κόμμα στην Κεντροαριστερά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το Ποτάμι να αποτελεί επί της ουσίας παρελθόν, αφού οι “συγκυρίες” το έφεραν έτσι και φυλλορροεί, ο Κώστας Σημίτης εκφράζει την εκτίμησή του πως η Κεντροαριστερά χρειάζεται ένα νέο “όχημα”.

Στο νέο του βιβλίο, με τίτλο «Υπάρχει λύση;» ο πρώην πρωθυπουργός, αφού αποφεύγει κάθε ψήγμα αυτοκριτικής για την οκταετία, κατά την οποία βρισκόταν στην πρωθυπουργία, εκτιμά πως “η Κεντροαριστερά για να πετύχει, χρειάζεται ένα νέο ‘όχημα’».

Προς την κατεύθυνση αυτή ο Κώστας Σημίτης τονίζει πως «η πολιτικής της επιτυχία απαιτεί νέα πρόσωπα, τρόπους λειτουργίας που δεν θα θυμίζουν παλαιά σχήματα, πολιτικές τοποθετήσεις που δεν θα περιορίζονται σε επιφανειακά σχόλια για τα γεγονότα της στιγμής και σε σιωπή για το πρακτέο κόμμα, αναλύσεις που πείθουν, στόχους και σχέδια που δεν περιορίζονται στα γνωστά συνθήματα. Θα πρέπει να εκφράσει, για να χρησιμοποιήσω έναν παλιό όρο, την ‘αλλαγή’».

Πέραν αυτού, ο κ. Σημίτης “θάβει” τη Φώφη Γεννηματά, εκτιμώντας για το σημερινό ΠΑΣΟΚ πως «ανήκει σε ένα παρελθόν το οποίο δεν ελκύει πια τη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων».

Αναφερόμενος στην κατάσταση της οικονομίας στην χώρα σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός αποκλείει ένα τέταρτο μνημόνιο, κόντρα στα περί άλλων γραφόμενα τον τελευταίο καιρό. «Ένα τέταρτο μνημόνιο δεν είναι πιθανό», λέει, σημειώνοντας πως δεν το επιθυμούν οι Γερμανοί, αλλά και εκτιμώντας πως οι περισσότερες χώρες της Ευρωζώνης δεν πρόκειται να συμφωνήσουν σε συνέχιση της ελληνικής οικονομίας μέσω μνημονίων.

«Θεωρούν ότι έχουν ήδη κάνει μία μεγάλη προσπάθεια», λέει, «και ότι η Ελλάδα πρέπει πια να αναλάβει τις ευθύνες της, να δανειστεί από τις αγορές όπως όλες οι χώρες».

Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, δε, ο πρώην πρωθυπουργός δεν αποκλείει ούτε σήμερα το Grexit, ακόμα ακόμα και το ενδεχόμενο πτώχευσης της χώρας. Κατόπιν τούτων, κάθε άλλο παρά αισιόδοξος είναι για την πορεία της οικονομίας, εκτιμώντας όχι απλά ότι η Ελλάδα δεν θα βγει στις αγορές το 2017, αλλά και ότι θα ζούμε μία από τα ίδια, αν όχι και χειρότερα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...