Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Η κυβέρνηση επιμένει στις διαπραγματεύσεις, θα υποχωρήσουν οι εταίροι

Σπίρτζης: Η κυβέρνηση επιμένει στις διαπραγματεύσεις, θα υποχωρήσουν οι εταίροι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η σκληρή διαπραγμάτευση φέρνει αποτελέσματα, το Υπουργείο Υποδομών ολοκλήρωσε τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς προς την κατεύθυνση που διεκδικούσε», τόνισε ο X. Σπίρτζης. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρέθηκαν η εθνική στρατηγική για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, η αδειοδότηση των πρατηρίων καυσίμων και τα επαγγελματικά δικαιώματα των μηχανικών, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Κόκκινο.

Υπομονή και αισιοδοξία συνέστησε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Όσον αφορά τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας, οι συζητήσεις επικεντρώθηκαν στην ανάγκη δημιουργίας εθνικής στρατηγικής, ώστε νέες μορφές ενέργειας , όπως το υδρογόνο, το φυσικό αέριο σε υγρή μορφή, η βιομάζα, αλλά και τα ηλεκτρικά οχήματα, να ενταχθούν στην καθημερινότητα των πολιτών.

Παράλληλα, ο Χ. Σπίρτζης σημείωσε πως για να πετύχει ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός προϋπόθεση είναι η δημιουργία παραγωγικών μονάδων (των εναλλακτικών μορφών ενέργειας) που θα συνεισφέρουν και στην οικονομία της χώρας.

«Η χρήση των νέων μορφών ενέργειας πέρα από τα οφέλη για περιβάλλον, θα έχει θετικό αντίκτυπο στην γεωργία και στην βιομηχανική παραγωγή».

«Καλούμαστε να σχεδιάσουμε αυτή την εθνική στρατηγική, με το βλέμμα στο μέλλον σε συνεργασία με τους παραγωγικούς και τους κοινωνικούς φορείς», συμπλήρωσε ο Υπουργός Υποδομών.

Επιπλέον, ο Χ. Σπίρτζης αναφέρθηκε στην διαδικασία αδειοδότησης των πρατηρίων (εναλλακτικών) καυσίμων.

«Το σχέδιο νόμου έχει περάσει από τις αρμόδιες επιτροπές της βουλής και θα συζητηθεί στην ολομέλεια. Οι προτάσεις μας χαίρουν ευρείας αποδοχής και είμαι σίγουρος ότι θα ψηφιστούν», είπε.

Στο νομοσχέδιο προβλέπεται, επίσης, η απαγόρευση των βαρέων οχημάτων στους βοηθητικούς δρόμους και στις παλιές εθνικές οδούς για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας.

Τέλος, ο Υπουργός Υποδομών ξεκαθάρισε ότι σύντομα θα λάβει τέλος το «αλαλούμ» με την αδειοδότηση των μηχανικών. «Θα κατατεθεί βελτίωση στην παρούσα νομοθεσία, όπου όλες οι ειδικότητες μηχανικών θα αναγνωρίζονται», ξεκαθάρισε ο χ. Σπίρτζης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στα 100 ευρώ το πρόστιμο για τους «τζαμπατζήδες» στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Ο οδικός άξονας Δημάριο-Σύνορα «ενθουσίασε» τους Βούλγαρους φασίστες

Στόχος δημοσιογράφος: Ο Κυρανάκης απειλεί με μηνύσεις αντί να απαντήσει για την καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Τι κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης για τις υποκλοπές: Στόχος ήταν ο πλήρης έλεγχος της πολιτικής, οικονομικής και δημοσιογραφικής ζωής της χώρας

Άγνωστος Στρατιώτης: Κατατέθηκε η τροπολογία – Τι προβλέπει

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...