Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υψώνει τους τόνους στην ΕΕ ο Παπαδημούλης: “Πολεμοχαρής και προκλητικός ο Ερντογάν”

Υψώνει τους τόνους στην ΕΕ ο Παπαδημούλης: “Πολεμοχαρής και προκλητικός ο Ερντογάν”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να αναλάβει πρωτοβουλίες «απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα» καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης, σε ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν με αφορμή τις «προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν, με τις οποίες αμφισβητεί τη διεθνή Συνθήκη της Λωζάνης».

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδημούλης, με νέες του δηλώσεις στον τουρκικό Τύπο, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάνης -για δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα- τονίζοντας ότι είναι ένα «έγγραφο» του οποίου το περιεχόμενο μπορεί να τεθεί «υπό συζήτηση» και πως η Τουρκία θα διεκδικήσει «κάτι καλύτερο».

«Η επεκτατική και πολεμοχαρής ρητορική του Τούρκου προέδρου, η αμφισβήτηση διεθνών συνθηκών, οι εμπρηστικές δηλώσεις στα ΜΜΕ, δημιουργούν συνθήκες αστάθειας και αβεβαιότητας, τορπιλίζοντας τις προσπάθειες που γίνονται από την Ε.Ε. στο πλαίσιο των ενταξιακών διαπραγματεύσεων και της συμφωνίας για το προσφυγικό, όσο και του ελληνοτουρκικού διαλόγου και της ανάπτυξης αμοιβαία επωφελών σχέσεων», υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής, καλώντας την Κομισιόν να πάρει θέση απέναντι στις παραπάνω δηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν – «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» – Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη

Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...