ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελάφρυνση Χρέους, Όλγα Γεροβασίλη, Προσλήψεις,


















































Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Καθαρισμοί οικοπέδων: Έρχονται μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο «Ενεργή Μάχη»
Συρία: Νέα επανάσταση ενάντια στο τζιχαντιστικό καθεστώς του Τζουλάνι - «Όχι στην Τουρκία»
«Δουλίτσες» δισ. στη Συρία: Ο ένας αδελφός του τζιχαντιστή «προέδρου» Αλ-Σαράα είναι Ρώσος υπήκοος κι ο άλλος (πρώην) στέλεχος της
«Βροχή πυραύλων»: Νέα γιγαντοαφίσα στην Τεχεράνη απειλεί το Τελ Αβίβ με πυραυλικά πλήγματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η αύξηση του μισθολογικού κόστους στο Δημόσιο που αποτυπώνεται στην τελευταία έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους δεν οφείλεται σε αύξηση των γραφειοκρατικών μηχανισμών του κράτους, αλλά σε προσλήψεις γιατρών και εκπαιδευτικών, αναφέρει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm σχετικά με το αίτημα του ΔΝΤ να μπει δημοσιονομικός κόφτης και στο μισθολογικό κόστος του Δημοσίου.
«Έγιναν προσλήψεις και θα γίνουν κι άλλες για να στηρίξουμε την Υγεία και την Παιδεία», προσέθεσε η υπουργός, διευκρινίζοντας ότι όλες οι προσλήψεις κινούνται στα πλαίσια της συμφωνίας με τους δανειστές.
Για την αύξηση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων, η κ. Γεροβασίλη απάντησε ότι είναι οριακή και οφείλεται στην ίδρυση καινούριων υπουργείων «που είναι απαραίτητα για την ανασυγκρότηση της χώρας», όπως είναι το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, «για να επιλύσουμε ζητήματα γραφειοκρατίας αλλά και μείωσης του κόστους του Δημοσίου».
Σχετικά με το αίτημα του ΔΝΤ να καθοριστούν ποια μέτρα θα ληφθούν σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα άνω του 3,5% το 2018, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπογραφούν νέα μέτρα και απέδωσε τη στάση του Ταμείου στη διαφωνία με το Βερολίνο για το ελληνικό πρόγραμμα, ενώ σημείωσε ότι η στάση της Ελλάδας είναι ξεκάθαρη, ότι πλεονάσματα 3,5% επί σειρά ετών για μετά το 2018 δεν είναι εφικτό.
«Παλεύουμε για να δοθεί λύση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, γιατί κανένα πρόγραμμα δεν είναι σε θέση να βγάλει από το αδιέξοδο τη χώρα και τον ελληνικό λαό εάν δεν υπάρξει διευθέτηση του χρέους», προσέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη.
























































