Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Σόιμπλε λέει “ναι” σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος

O Σόιμπλε λέει “ναι” σε βραχυπρόθεσμα μέτρα για το ελληνικό χρέος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Ο ESM εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω σε προτάσεις για την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους”, τόνισε ο εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ντένις Κόλμπεργκ.

“Το Eurogroup συμφώνησε στις 24 Μαΐου 2016 να ληφθούν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος μετά το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης. Τα μέτρα απαριθμούνται σαφώς στην συμφωνία στην οποία και παραπέμπουμε. Μεταξύ άλλων αναφέρονται μέτρα για την εξασφάλιση του παρόντος χαμηλού επιτοκίου με μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕSM) εργάζεται αυτήν την στιγμή πάνω σε προτάσεις για την εφαρμογή των συμπεφωνημένων βραχυπρόθεσμων μέτρων”, δήλωσε ο Κόλμπεργκ, σχολιάζοντας το δημοσίευμα της εφημερίδας “Handelsblatt” ότι το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών συμφωνεί με τη λήψη βραχυπρόθεσμων μέτρων ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους .

Όσον αφορά στις πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας, για το ενδεχόμενο τηλεδιάσκεψης το Σαββατοκύριακο μεταξύ του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, ο Κόλμπεργκ δεν το διέψευσε, σημειώνοντας:

«Το Εurogroup θα συνέλθει στις 5 Δεκεμβρίου και πάλι. Aπόψεις ανταλλάσσουμε φυσικά και εκτός Εurogroup τακτικά σε διάφορα επίπεδα. Παρακαλώ για την κατανόησή σας για το ότι δεν θα αναφερθούμε σε ενδεχόμενες συναντήσεις».

Το δημοσίευμα

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Handelsblatt”, «τη Δευτέρα, ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ θα παρουσιάσει τα σχετικά μέτρα στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης. Περιέχονται τρία διαφορετικά μέτρα: Η περίοδος αποπληρωμής δανείων από τον παλαιό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSF) παρατείνεται κατά τέσσερα έτη, κατά μέσο όρο. Επιπλέον, θα μπορούσαν να διαγραφούν κάποια τέλη για την Ελλάδα, ώστε η χώρα να εξοικονομήσει τον επόμενο χρόνο 220 εκατομμύρια ευρώ. Αλλά το κεντρικό ζήτημα είναι να προστατευθεί η Αθήνα από τον κίνδυνο των αυξανόμενων επιτοκίων. Για να επιτευχθεί αυτό, ο ESM θα μπορούσε να εκδώσει δάνεια με προθεσμία εξόφλησης 30 ετών ή να αξιοποιήσει τα λεγόμενα swaps επιτοκίων».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Βέλγιο μπλοκάρει δάνειο 210 δισ. ευρώ στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια

Οι ΗΠΑ δίνουν εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία και ζητούν να παραδώσει το Ντονμπάς στον Πούτιν

Υπέκυψε ο Ζελένσκι: Δέχεται να μην μπει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ αν λάβει εγγυήσεις ασφαλείας

Νίκος Δένδιας για Σφαγή Καλαβρύτων: Οι Γερμανοί θα αποζημιώσουν για τα δεινά της Ελλάδας

Νίνα Κασιμάτη για Σφαγή Καλαβρύτων (1943): «Ανυποχώρητος αγώνας για δικαιοσύνη και αποζημίωση από τη Γερμανία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...