Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας σε Ολάντ: Θα τον μαζέψετε επιτέλους τον Ερντογάν;

Τσίπρας σε Ολάντ: Θα τον μαζέψετε επιτέλους τον Ερντογάν;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτηρίζουν πηγές της κυβέρνησης τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολαντ, κάνοντας λόγο για μηνύματα που εξέπεμψαν οι δύο άνδρες για τα εθνικά θέματα, αλλά και για την ελληνική οικονομία.

Κατά τις ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΜΠΕ, οι κ.κ. Τσίπρας και Ολάντ στάθηκαν στην ανάγκη συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο έως το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου και λήψης μέτρων για την ελάφρυνση του χρέους έως το τέλος του έτους.

Τα εθνικά θέματα τέθηκαν επίσης στη συνάντηση των δύο ηγετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τις προκλητικές δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, ενώ τονίστηκε η ανάγκη να τερματιστεί η επιθετική ρητορική εκ μέρους της Άγκυρας.

Υπό το πρίσμα της επικείμενης επίσκεψης του κ. Ολάντ στην Κύπρο, καλωσορίστηκε επίσης η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ζήτημα.

Στη συνάντηση τους, σύμφωνα με τις ίδιες κυβερνητικές πηγές, οι δύο άνδρες συζήτησαν και τις σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας και τονίστηκε η σημασία συνέχισης της εφαρμογής της Συμφωνίας Άγκυρας – Βρυξελλών για το προσφυγικό και της δράσης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας πρωθυπουργός έπειτα από προσωπική πρόσκληση του Γάλλου Προέδρου συμμετείχε στη διεθνή Διάσκεψη για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, την οποία συνδιοργάνωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Γαλλία.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι, με αφορμή τη διάσκεψη, ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Άμπου Ντάμπι και με τη στόχευση της περαιτέρω αναβάθμισης των σχέσεων της Ελλάδας με τα ΗΑΕ και τις υπόλοιπες χώρες του Περσικού Κόλπου.

Οι ίδιες πηγές στέκονται στις προνομιακές σχέσεις που διαθέτει η Γαλλία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σημειώνοντας ότι η Αθήνα, κατόπιν της πρόσκλησης Ολάντ προς τον κ. Τσίπρα για το Άμπου Ντάμπι, «δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να αξιοποιήσει τις καλές σχέσεις της με το Παρίσι, ώστε να ενισχύσει την ελληνική οικονομική συνεργασία με τα Εμιράτα και τις άλλες χώρες του Κόλπου».

Οι κύκλοι της κυβέρνησης δηλώνουν ότι στη συνάντηση που είχαν στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας με τον διάδοχο του θρόνου του Άμπου Ντάμπι, Σεΐχη Μοχάμεντ Μπιν Ζάγεντ αλ Νάχιαν, συζητήθηκε εκτενώς η ενίσχυση των διμερών, διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά και η προοπτική περαιτέρω προώθησης των επενδύσεων.

Επιπλέον, συζητήθηκε η προοπτική ανταλλαγής επισκέψεων σε ανώτατο επίπεδο το επόμενο διάστημα, με την πρώτη επίσκεψη, είτε του πρωθυπουργού στα Εμιράτα, είτε του διαδόχου του Άμπου Ντάμπι στην Ελλάδα, να εξετάζεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο Απρίλιο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...