Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη διαπραγμάτευση με τρόπο προπαγανδιστικό

Βενιζέλος: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τη διαπραγμάτευση με τρόπο προπαγανδιστικό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Προπαγανδιστικό και αφελή” χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9,89, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι η κυβέρνηση δημιουργεί την εντύπωση ότι φτιάχνει συσχετσιμούς ότι θα γίνει κάτι συγκλονιστικό στην αξιολόγηση και τελικά δεν γίνεται τίποτα.

Επίσης, εκτίμησε ότι με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν μπορεί να υπάρξει “success story” και αναφέρθηκε στο 2014 όταν «υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα, υπήρχε αισιοδοξία και είχαμε την προσδοκία σε λίγους μήνες να βγούμε από την κρίση».

«Τώρα», σημείωσε, «είναι αμφίβολο να πάμε το 2020, εκεί που είχαμε φτάσει το 2014».

«Εκλογές και κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας»

Κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Σαμαρά, είναι επείγουσα η ανάγκη για αλλαγή συσχετισμών, με αλλαγή της Βουλής. Αν και παρατήρησε ότι καμιά κοινωνία δεν θέλει εκλογές, πρόσθεσε ότι «στην δημοκρατία δεν έχεις άλλες λύσεις».

«Πρέπει να πας σε μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, χωρίς κανείς να “κρύβεται” στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης», υπογράμμισε.

«Χρειάζεται ψύχραιμη αντίδραση στις δηλώσεις Ερντογάν»

Όσονα αφορά στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και Τούρκων αξιωματούχων επισήμανε ότι χρειάζεται η αντίδραση να είναι με σταθερότητα και ψυχραιμία.

«Να επισημαίνουμε την σημασία της εθνικής μας κυριαρχίας με βάση διεθνείς συνθήκες, με λιτότητα και σαφήνεια. Έχουμε θωρακιστεί νομικά», υποστήριξε.

Ερμήνευσε τη στάση Ερντογάν σχολιάζοντας ότι «υπάρχει νευρικότητα στην Τουρκία. Υπήρξε απόπειρα πραξικοπήματος και μετά το αντιπραξικόπημα, που ήταν πολύ καλά προετοιμασμένο, πολλές εντάσεις σε μια κοινωνία βαθιά διχασμένη».

«Αυτή η ένταση συνδέεται και με απειλές προς τα σύνορα της Τουρκίας, προς την Συρία και το Ιράκ, που υπάρχουν πόλεμοι που εξελίσσονται και προσφυγικές ροές αλλά και αμφισβήτηση της κρατικότητας και των συνόρων εκ των πραγμάτων. Αυτά δεν τα θέτει η Τουρκία αλλά τίθενται από την κατάσταση στην Συρία», σχολίασε ο κ. Βενιζέλος.

«Υπάρχει “προληπτική επιθετικότητα” από τον Ερντογάν γιατί φοβάται αναβρασμό στις περιοχές εκεί. Έχασε την Μοσούλη εξού και οι αναφορές στην συνθήκη της Λωζάνης», κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

Ανδρουλάκης: Κατέρρευσε παταγωδώς το δόγμα της κυβέρνησης για «νόμο και τάξη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...