ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Αμανατίδης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Πιστοληπτική Αξιολόγηση, Υπουργείο Εξωτερικών,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Ο Βέλγος πρωθυπουργός αρνείται να «πειράξει» τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια υπό τον φόβο της ρωσικής «οργής»
Ανεστάλη η απεργία των ταξί - Κανονικά στους δρόμους την Παρασκευή 5/12
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Την πεποίθησή του ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα κλείσει την τρέχουσα εβδομάδα, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 fm”.
«Την εβδομάδα που διανύουμε θα γίνουν πολλές διεθνείς συναντήσεις του πρωθυπουργού, ενόψει της Συνόδου Κορυφής, αλλά και στο πλαίσιο του συνεδρίου του κόμματος της ευρωπαϊκής Αριστεράς», τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών, υπογραμμίζοντας:
«Μέσα στο κλίμα της αστάθειας, το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή γενικότερα, θα πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις, οι οποίες ξεκαθαρίζουν προς τα πού πηγαίνει συνολικά η Ευρώπη. Πρέπει να αναπτυχθούν πολιτικές, οι οποίες θα βάζουν τέλος σ’ αυτό το τοπίο της λιτότητας, που επικρατεί και επιδεινώνει τα προβλήματα των πολιτών».
Ο Γ. Αμανατίδης δήλωσε βέβαιος ότι η β’ αξιολόγηση θα κλείσει, σημειώνοντας:
«Περιμέναμε να κλείσει στις 5/12, ωστόσο θέματα κι εμμονές το πάνε κάποιες ημέρες πίσω, όμως θα κλείσει, όπως έγινε και με την α’ αξιολόγηση».
Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, ανέφερε ότι το Ταμείο «θα πρέπει να αποφασίσει με ποιον τρόπο θα την έχει, αν θα είναι σε τεχνικό επίπεδο».
«Είναι καιρός η Ευρώπη να κάνει τους δικούς της μηχανισμούς , εάν χρειάζεται τόσο πολύ και κρίνουμε ότι δεν έχουμε αυτή την τεχνογνωσία κι εκεί θα μπορέσει το ΔΝΤ να βοηθήσει και να δώσει αυτή την τεχνογνωσία» ανέφερε.
Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υφυπουργός σχολίασε ότι «η Τουρκία αντιμετωπίζει έντονα εσωτερικά προβλήματα και η Ελλάδα κάνει όλες τις προσπάθειες, ώστε να επικρατεί κλίμα σταθερότητας».
«Το παρακολουθούμε με ηρεμία – δεν γίνονται πάντα ανακοινώσεις – και η βούλησή μας είναι προς την κατεύθυνση την οποία θεωρούμε πως είναι προς το συμφέρον και των δύο λαών, την ανάπτυξη των σχέσεων και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή», επεσήμανε.
























































