ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βερολίνο, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Συντάξεις, Συνταξιούχοι, Υπουργείο Οικονομικών,


















































ΗΠΑ-Ιράν: Χερσαία εκστρατεία υψηλής έντασης διάρκειας 60 ημερών
Συρία: Η Κύπρος ζητά «απόδοση ευθυνών» στους τζιχαντιστές που επιτέθηκαν σε Ελληνορθόδοξους στη Σελευκόβηλο
Η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία «αδελφή» με τους Μουλάδες του Ιράν
Σήμα κινδύνου από Τσελέντη: Η Ελλάδα κινδυνεύει από καταστροφές μακρινών σεισμών 8 Ρίχτερ
Συρία: Αυστηρή παρέμβαση του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας για τις επιθέσεις κατά Ελληνορθόδοξων στη Σελεύκεια (Σουκαϊλαμπίγια)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σφοδρότατη επίθεση κατά των δανειστών για τη στάση τους στο ζήτημα των παροχών της ελληνικής κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του Ιδρύματος “Ρόζα Λούξεμπουργκ” στο Βερολίνο.
«Θα ήταν ντροπή, εάν δεν υπήρχε συμφωνία στο θέμα αυτό» επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, ο οποίος αναφέρθηκε εκτενώς στις θυσίες των συνταξιούχων τα προηγούμενα έξι-επτά χρόνια.
Παράλληλα, εξέφρασε την απογοήτευσή του και για τη στάση του ΔΝΤ, η οποία παραπέμπει, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε «γατάκι» και όχι «λιοντάρι».
Στη συνέχεια, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει μία ισορροπία ανάμεσα στα συμφέροντα των πιστωτών και του ελληνικού λαού, ενώ εκτίμησε ότι η ευημερία της Ελλάδας και της Ευρώπης εξαρτάται από τη συμμετοχή των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων στην ανάπτυξη.
Χαιρετίζοντας την πρόοδο στην εφαρμογή του τρέχοντος προγράμματος, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί για τρίτο συνεχές τρίμηνο, ενώ εξήρε και τις επιδόσεις στο «μέτωπο» των εσόδων, δηλώντας χαρακτηριστικά πως «ξεπεράσαμε τους στόχους».
























































